142 bin kişi aranıyor! İşte başvuru yöntemi

142 bin kişi aranıyor! İşte başvuru yöntemi

Hemen her meslekten eleman arayan işverenler ilana çıktı. Türkiye’nin her şehrinden verilen ilanlarda 500’den fazla meslek için eleman aranıyor.

 Boş bulunan pozisyon sayısı ise 142 bin kişi. İşsizler nasıl başvuracak? İşte şartlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinde rakam 2 milyonu geçerken, özel sektör hız kesmeden eleman alımına devam ediyor. Hemen her ilden ve her meslekten eleman arayan şirketler ilana çıktı. Son rakamlara göre toplam 142 bin yeni eleman aranıyor. İŞKUR aracılığı ile verilen iş ilanlarına başvurmak da çok kolay.

ÖNCE KAYIT YAPTIRIN

İŞKUR'un resmi sitesi "iskur.gov.tr" sayesinde iş ilanlarına online olarak ulaşmak mümkün. Sitede iş arayan bölümüne girildiğinde istediğiniz pozisyona başvurabilirsiniz. Tabii önce İŞKUR'a kayıt yaptırmanız gerekiyor. Bunu da internet üzerinden yapabilirsiniz. İş arayanların kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları ve kayıt esnasında fiilen askerlik görevinde bulunmamaları gerekiyor. Mesleklerin tespitinde beyan esas alınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.