15 Temmuz'un adını doğru koymak!

Batı'lıları daha iyi ikna edeceğiz veya onların belki daha fazla hoşuna gider diye 15 Temmuz'a kıymayın efendiler! Siz demokrasi direnişi, demokrasi şehidi dediniz diye Batı size inanmaz. Gerçeği bilmedikleri için değil, tam tersi kendi elemanları işin içinde olduğu için inanmak istemezler.

15 Temmuz'da sokağa, alanlara çıkanlar demokrasi için değil, "ülkemiz işgal ve istila edilmek isteniyor, vatan elden gidiyor" içgüdüsü ile vatan savunmasıiçin çıktılar ve vatan için öldüler şehit, yaralandılar gazi oldular.

Demokrasi şehitlerinde israrınız hem beyhudedir hem de şehit ve gazileri üzmektedir. Şehitler konuşamaz ama ben demokrasi için gazi oldum diyen bir kişi bile yoktur ortada.

15 Temmuz bir "özgürlük ve vatan savunması" direnişidir. Önce adını doğru koyarak başlayalım.

*****

Srebrenitsa'yı unutmamanın pratiği; bir mülteci hor görüldüğünde, saldırıldığında bir mülteciye, karşı durmaktır!

Elinden tutmaktır bir mültecinin, Srebrenitsa'dan ders çıkarmak...

(Güven Akıncı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.