17 Aralık 2016 Ehliyet Sınavı Başvuru Tarihleri ve Detaylar

17 Aralık 2016 Ehliyet Sınavı Başvuru Tarihleri ve Detaylar

17 Aralık 2016'da yapılacak olan ehliyet sınavı ve sonrasında yapılacak direksiyon sınavı hakkında önemli detaylar ve başvuru tarihleri...

17 Aralık 2016 Ehliyet sınavına hazırlık yapan sürücü adaylarımıza yardımcı olabilmek adına bu haberimizi hazırladık. Haberimizde ehliyet sınavlarına hazırlananan adayların yaptığı gibi siz de haberimiz üzerinden ehliyet sınavları hakkında bilgi alabilirsiniz. 2016 yılının son ehliyet sınavı 17 aralık tarihinde yapılacaktır.Yönetmeliklerde yapılan değişiklikler sonucunda stajyer sürücü uygulamasının gelip gelmeyeceği hala merak konusu...Müfredeta eklenen trafik adabı dersi direksiyon sınavına nasıl etki edecek ve araca hakim olma gerekliliği yeni müfredatta yerini aldı.

Sınav ücreti 12 Ekim 15 Kasım tarihleri arasında yatırılacaktır.

Ehliyet Sınavında 12 İlk Yardım,23 Trafik,9 Motor ve 6 soruda Trafik Adabı'ndan toplamda 50 soru adaylara yöneltilecek.17 Aralık 2016 sınav 11.00'da başlayıp 12.00'de son bulacak.Sınavdan sonra ise 14-15 Ocak tarihlerinde direksiyon sınavına tabi tutulacak.Direksiyonda başarısız olan adaylar 4-5 Şubat tarihlerinde diğer sınava girebilecek.Fakat bu tarihler değişkenlik gösterebilir.

Adaylar ehliyet sınav giriş belgelerini sadece kayıtlı oldukları sürücü kursundan alabilirler.İnternetten veya posta ile giriş belgesi elde edilemez.Sürücü kursu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklüleri'nin ilgili birimleri tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.Bu belgenin içeriğinde sınava ne zaman gireceğiniz,sınavda kaç hakkınızın kaldığı,sınav saatinız,süresi ve bazı kişisel bilgileriniz yer almaktadır.

13 Şubat Sınav Soruları ve Cevapları İçin Tıklayın

Ehliyet Sınavına Çalışma Taktikleri

Öncelikle ehliyet kursunun teorik derslerine katılmanız gerekir.Derstte verilen teorik bilgiler direksiyon sınavında işinize yarayacaktır.Diğer önemli çalışma taktiği ise eski sınav sorularına çalışmaktır.Daha önce sorulmuş soruları kendiniz analiz ederek soru tarzını anlayabilir ve çalışmalarınız ona göre yapabilirsiniz.

17 Aralık 2016 Ehliyet Başvuruları 15 Kasım'da Son Bulacak

Adayların bu dönemde sıkı çalışmalara gerekmektedir.2016'nın son ehliyet sınavı için,60 TL’lik sınav ücretini Halk Bankası, Ziraat Bankası ya da Vakıf Bankası’ndan herhangi birine T.C. Kimlik Numarası ile birlikte ödeme yapmaları gerekmektedir.

Sınav ücretini ödeyen adaylar, daha sonra bankadan yatırdılarsa dekont, ATM’den yatırdılarsa fişlerinin üzerine ad, soyad, kimlik numarası ve hangi sınav için başvuru yaptıklarına dair gerekli bilgileri yazmalılar. Tüm bunların ardından ellerindeki belgeleri Özel MTSK Müdürlüğü‘ne bıraktıktan sonra sınav başvuruları aktif olacaktır.

Ehliyet İçin Gerekli Belgeler

  • Pratisyen hekim veya uzman hekim tarafından verilen ‘sürücü olur’ sağlık raporunun alınması,
  •  Adayların sabıka kaydının bulunmadığına dair dilekçeyi özel MTSK müdürlüğüne vermeleri,
  •  Sürücü belgesinin süresiz olarak geri alınmamış olması,
  •  Son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğrafların Özel MTSK Müdürlüğü’ne teslim edilmiş olması,
  • Adayların kimlik fotokopilerini Özel MTSK Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir. 

17 Aralık Ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  yeni yılın başında açıklanacağı tahmin ediliyor.Açıklama ortalama 12 gün sürmektedir.Bir aksilik olmazsa ise sınav 29 Aralık 2016 tarihinde açıklanması bekleniyor.Tarihte değişkenlik olabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.