200 milyon kişiyi İlgilendiren WhatsApp Haberi

200 milyon kişiyi İlgilendiren WhatsApp Haberi

WhatsApp'ın web versiyonunu kullanan 200 milyon kullanıcının özel yaşamını tehlikeye sokacak bir iddia ortaya atıldı. Yeni web (masaüstü) WhatsApp versiyonunun güvenlik açığı bulunduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

WhatsApp'ın web versiyonunu kullanan 200 milyon kullanıcının özel yaşamını tehlikeye sokacak bir iddia ortaya atıldı. Yeni web (masaüstü) WhatsApp versiyonunun güvenlik açığı bulunduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.  Şirket tarafından, ortaya çıktıktan altı gün sonra kapatılan bu açık sayesinde yaklaşık 200 milyon kişinin özel yazışmalarının, fotoğraf ve video görüntülerinin hacker’ların saldırısına açık konuma geldiği öğrenildi.

Adres defterine sızdı Bilgisayar alanında güvenlik şirketi Check Point’in araştırmacısı Kasif Dekel, bu açık sayesinde PC’lere zararlı yazılım ve virüs bulaştırmanın mümkün olduğunu öne sürdü.  Araştırmacıyla göre, bu virüs, kullanıcıların vCards’lar (kişi bilgisi dosyası) ile kullanıcı detaylarını göndermelerine izin veren bir dosyanın yerine kendisini koyuyor ve bu sayede arka plana gizlenerek dosyayı açan kullanıcının bilgisayarına sızmayı başarıyor. Dekel, hacker’ların bu noktada bir kullanıcının bilgisayarına zarar vermek için, WhatsApp’ı kullanan kişinin telefon numarasını bilmesinin yeterli olduğunu kaydediyor. Tüm bunlara karşılık açığın şu anda kaç kişiyi etkilediğiyle ilgili net bir bilgiye ulaşılamadı.  WhatsApp hack'lendi mi? 200 milyon kişiyi yakından ilgilendiren güvenlik açığı...

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.