2011'de Türkiye'den ayrılan Formula 1 geri dönüyor!

2011'de Türkiye'den ayrılan Formula 1 geri dönüyor!

Intercity İstanbul Park'ta lastikler yeniden yanacak. Cumhurbaşkanı, Formula 1 CEO'su Chasey Carey'i makamında kabul etti.

İstanbul'da bulunan Intercity İstanbul Park'ta, 2011 senesine kadar Formula 1 yarışları düzenlenmekteydi. 2011 yılında Türkiye'den ayrılan F1, 2018 yılında yeniden Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı bu konuda Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nda (TOSFED) yapılan görüşmeye destek verdi. Yapılan görüşmede Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Intercity İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak yer aldı.

TOSFED görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu

"130 ülkede canlı olarak yayınlanan Formula 1 yarışları canlı olarak dünyanın en fazla takip edilen sporlarından birisi. Yapıldığı ülkeye sağladığı tanıtım katkısının milyonlarca dolar değerinde olduğu biliniyor. Bu sene el değiştiren Formula 1 yönetimi Amerikalı Liberty Media'nın eline geçmişti. Bu değişikliğin ardından Formula 1'in daha iyi noktalara gelmesi konusunda adımlar atılmaya başlandı.''

"Bazı sportfi değişikliklerin ardından zaten Formula 1 pilotları ve Formula 1 fanlarının çok sevdiği Intercity İstanbul Park'a yarışların geri dönmesi için Chasey Carey ilk adımı atmış oldu. Görüşmenin ardından henüz bir açıklama yapılmadı ancak, Formula 1'in Türkiye'ye yeniden dönmesiyle ilgili gelişmeleri yakında açıklayacak duruma geleceğiz." açıklamalarında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.