2016 Yılında 11 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli alınacak  17 aralık 201

2016 Yılında 11 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli alınacak 17 aralık 201

Sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla Bakanlar Kurulunda alınan karara göre, 2016 yılında 11 bin 173 sözleşmeli sağlık personeli alınacağı bildirildi.

Sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla Bakanlar Kurulunda alınan karara göre, 2016 yılında 11 bin 173 sözleşmeli sağlık personeli alınacağı bildirildi.
 

Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 11 bin sözleşmeli sağlık personelinin istihdamına yönelik aldığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu’nun  kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.  Buna göre, 2016 yılında Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Hudut ve Sahil Sağlık Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nda istihdam edilmek üzere 11 bin 173 sözleşmeli personel alınacak.

Söz konusu kurumlarda 5 bin 238'i uzman olmak üzere 11 bin 92 tabip, 69 sağlık memuru, 5 hemşire, 3 ebe ve birer diş tabibi, diyetisyen, sağlık teknikeri ve psikolog olmak üzere toplam 11 bin 173 sözleşmeli sağlık personelinin istihdamı sağlanacak. (İLKHA)

Sağlık bakanlığı 11 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak mı? Sağlık bakanlığı 11 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı ne zaman olacak, Sağlık bakanlığı 11 bin sözleşmeli sağlık personeli alım başvuru şartları, Sağlık bakanlığı 11 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına kimler başvurabilir. Resmi Gazetede bugün 4924’e tabi sözleşmeli sağlık personelinin hizmet birimleri yeniden belirlendi.

Bu belirleme yapılırken, her yıl basın mensupları bu düzenlemeyi yanlış yorumlamakta ve sanki 11 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağı şeklinde bir algı oluşturmaktadır. Oysaki yapılan sadece boş olan 5-10 pozisyonunun hizmet biriminin değiştirilmesinden ibarettir.

4924’e tabi sözleşmeli sağlık personeli istihdamı uygulaması, 2003 yılında yürürlüğe konulmuştu.

Az gelişmiş ilçelerde sağlık personeli istihdamını sağlamak için yürürlüğe konulan sistem kapsamında çok sayıda personel alımı yapılmış ancak daha sonra sistemin kullanımından vazgeçilmişti.

Memurlar.net’in haberine göre ancak sistem kapsamında hala tabip unvanında personel istihdamı yapılması mümkün olduğundan, istihdam edilecek personelin hizmet birimleri, Kanunun 1. maddesi gereğince her yıl Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmektedir.

Bu belirleme yapılırken, her yıl basın mensupları bu düzenlemeyi yanlış yorumlamakta ve sanki 11 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağı şeklinde bir algı oluşturmaktadır.

Oysaki yapılan sadece boş olan 5-10 pozisyonunun hizmet biriminin değiştirilmesinden ibarettir.

2015 yılı Temmuz ayındaki düzenlemeye buradan ulaşabilirsiniz.

Temmuz ayındaki düzenlemeyle, bugünkü düzenlemeyi karşılaştırdığımızda şunu görmekteyiz: Unvanlar sadeleşmiş, boş pozisyonlardan 5 veya 10’unun hizmet birimi değişmiştir.

Bunun dışında bir değişiklik yer almamakta olup 11 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağı şeklindeki tespitlerin tümü yanlıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.