2017 referandum ne zaman yapılacak? Başkanlık sistemi geliyor mu?

2017 referandum ne zaman yapılacak? Başkanlık sistemi geliyor mu?

Referandum ne zaman olacak? Söz artık milletin. Uzun süre TBMM Genel Kurulu'nda oylaması süren 18 maddelik anayasa değişikliği teklifi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan anayasa değişikliği maddeleri kabul edildi.TBMM'de yapılan birinci tur oylamaları 15 Ocak itibari ile sona ermişti.Sonrasında 2.tur yapıldı ve gece saatler 3:00 sularında 18.madde 343 'evet' oyu alarak kabul edildi. Böylelikle tüm maddelerin kabul görmesi sonrası genel oylamaya geçildi. Genel oylamadan da 'evet' kararı çıktı.

 Anayasa Referandumu - Başkanlık Sistemi oylaması halka gidiyor

Türkiye'de referandum sonrası geçerli kabul oyu alınırsa Cumhurbaşkanlığı Sistemi (Başkanlık Sistemi) hayata geçirilecek.TBMM'DE yapılan İlk tur oylamalarında Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçilmesini öngören bazı maddeler, yasayı geçirecek olan 367 oy çoğunluğu bulamamış olsa da anayasa değişikliğini referandum'a götürecek olan 340 oyu geçiş bulunmakta.

TBMM'de yapılan anayasa değişikliği teklifi İkinci turun da maddeler aynı şekilde yeniden oylandı ve sonrasında artık teker teker değil, geçen maddelerin tamamı oluşturduğu paket toptan oylandı. Anayasa değişikliği teklifi halk oylamasına gitti. Bu 2017 yılının ilk referandumu olacak. Peki referandum ne zaman?

Geçerli olan yasanın mecliste şu an aldığı oylar sonrası anayasa değişikliği referandumu yapılacak. Bu sebeple çoğu kişi; "Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum tarihi ne zaman? Anayasa değişikliği referandumu ne zaman olacak? Başkanlık Sistemi referandumu ne zaman yapılacak?" sorularını sormakta.
Genel oylama sonuçlarında teklif kabul edildi. Saat 04:01 de mecliste kabul sonucu açıklandı. Binali Yıldırım konuşma yaptı. 339 kabul oyu ile söz halka kaldı.

Anayasa Değişikliği Referandumu ne zaman yapılacak?
YSK'nın referandum için çalışmalara başladı. Bu çalışmalar üzerine çoğunluk tarafından gerçekleştirilmesi istenilen Başkanlık Sistemi için referandum tarihi de ortaya çıktı. Yapılan planlamalara göre 2017 Anayasa Değişikliği Referandumu 2 Nisan 2017 Pazar günü sabahı yapılacak.

Evet - Hayır Sistemi
Referandumun kesinleşme süreci,tarihin ve YSK'nın sürece yönelik hazırladığı genelgelerin Resmi Gazete'de yayınlanması sonrası süreç başlamış olacak.

Evet ve Hayır şeklinde referandum oylaması yapılacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.