2017 Üniversite yerleştirmeleri açıklandı mı?

2017 Üniversite yerleştirmeleri açıklandı mı?

2017 Yerleştirme sonuçları açıklandı mı? Sorusu için öğrenciler ÖSYM sitesine hücum etti. Detaylar haberimizde...

2017 Yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler ise ÖSYM sitesine hücum etti. Detaylar haberimizde...

Peki nasıl öğrenebilirim?

Açıklanır açıklanmaz aşağıdaki bağlantıya giderek ÖSYM tercih sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz.

Bu sayfaya giderek yerleştirme sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Uğur Lisesi Rehberlik Koordinatörü Gülşen CAN Üniversite kayıtları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2017 LYS Tercih sonuçları için binlerce adayın heyecanlı bekleyişi sürüyor. Muş Uğur Lisesi Rehberlik Koordinatörü Gülşen CAN ‘’ 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında adaylar tarafından tercih işlemleri yapıldı ve şimdi sıra 2017 ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına geldi. Yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair tarihin net olmadığını ifade eden Gülşen CAN, 2017 üniversiteye yerleştirme sonuçlarının açıklanma tarihine dair ÖSYM tarafından bir açıklama yapılmamıştır’’dedi.

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların Elektronik kayıtları isteğe bağlı olarak 11-16 Ağustos tarihleri arasında olup, birebir başvuru yapmak isteyen adaylar kayıt işlemleri ise istenen evraklar temin edildikten sonra 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılabilecektir. Buna bağlı olarak elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun bulunmayan programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) dahil değildir. 

Rehberlik Koordinatörü Gülşen CAN ‘’özellikle yerleşme sonuçlarına göre adayların kazandıkları üniversitelerin web sitelerinde ilan edilecek olan kayıt ile ilgili duyurularını iyi okumaları yararlı olacaktır. Tüm devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen vakıf üniversiteleri e-Devlet üzerinden kayıt olma imkanı sunacaklardır. Yerleşen adaylar e-Devlet şifreleri ile turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. e-Devlet üzerinden kayıt yapan adayların kayıt sonrası kayıt olduğuna dair barkotlu çıktıyı almaları gerekmektedir. Yerleşen adaylar kayıt yapmak için öncelikle PTT şubelerinden e-Devlet şifresi temin etmesi gerekmektedir’’ diye açıklama yaptıktan sonra; bu süreçte kayıt işlemlerini tamamlayamayan adaylar kayıt hakkını kaybetmiş olacaklardır. Posta yoluyla kayıt işlemleri yapılamayacaktır diye açıklama yaptı.

2017-universite-yerlestirmeleri-aciklandi-mi.jpg
 

KYK YURT BAŞVURULARI

Binlerce öğrencinin üniversiteli olmak için gün saydığı şu günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu da yeni eğitim-öğretim yılı için yurt başvurularını almaya hazırlanıyor. Ülke geneli ve KKTC’deki üniversiteli gençlere ev sahipliği yapan KYK, bu yılki yurt başvurularını Ağustos ayı içinde almaya başlayacaktır. Öğrenciler yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her bilgiye kurumun resmi internet sitesinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşılabilecektir. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir.

EK YERLEŞTİRME

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlara ÖSYM’ce Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Gülşen CAN ‘’herhangi, bir programa yerleşmeyen adayların heyecana kapılmayıp ek yerleşmede tekrar şansını deneyebileceğini ve tercih yapabileceğini ifade ederek, merkezi yerleştirme sonucunda bir programa yerleşen adayların ise ek yerleştirmeye başvuru yapamayacaklarını belirtmiştir. Ek yerleştirme yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur adayın sınav puanı tercih edeceği bölümün taban puanına eşit olmalı veya üstünde olmalıdır. Buna bağlı olarak verilen taban puanının istediği bölümün taban puanının altında olmamasına dikkat edilmelidir. Ek yerleştirmelerde yeni açılan bölümler dışındaki programlarda artık taban puanları belirlendiği için artık ek yerleştirme tercihleri başarı sıralamasına göre değil de taban puana göre yapılmasıdır. Tercih işlemleri kılavuzda belirtilen bankalara 15 TL tercih ücreti yatırılarak tamamlanacaktır. Bu ücreti yatırmayan adayların tercih işlemleri ÖSYM tarafından dikkate alınmayacaktır. Ek Yerleştirme ile üniversitelere yerleşen öğrenciler elektronik kayıt ile kayıt yapamaz. Kazanan adaylar üniversitelerin web sitelerinde ve ÖSYM kılavuzunda belirtilen evrakları tamamladıktan sonra bizzat kendisi başvuru yaparak kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.’’ diye ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.