2017 YGS giriş belgesi nasıl alınır? Sorgulama ekranı ÖSYM

2017 YGS giriş belgesi nasıl alınır? Sorgulama ekranı ÖSYM

2017 YGS giriş belgeleri yayınlandı mı? ÖSYM sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır? 2017 YGS giriş belgesi sorgulama ile ilgili detaylar haberimizde.

2017 YGS giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaklar ve 1 senelik emekleri o sene için heba olacak. 2017 YGS giriş belgeleri açıklandı mı? 2017 YGS giriş belgesi nasıl alınır? ÖSYM sınav giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm ayrıntılar haberimizde.
Binlerce üniversite adayı sınav giriş belgelerini merakla beklemekte ve YGS giriş belgeleri ÖSYM tarafından yayınlanmasını dört gözle takip etmekte. Sınava girmek için hazırlanan yüz binlerce aday 2017 yılında yapılacak olan YGS sınavı için hazırlık yapmakta. Her sene olduğu gibi ÖSYM tarafından YGS sınavı hakkında önemli duyurularda bulunuldu. Sizlere bu haberimizde 2017 YGS giriş belgesini nasıl alacağınızı detayları ile birlikte anlatmış bulunuyoruz. 

2017 YGS GİRİŞ  BELGESİ NASIL SORGULANIR - GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA
12 Mart 2017 tarihinde, sabah saat 10.00’dagerçekleştirilecek olan 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmek için başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandığında ÖSYM tarafından 2017 YGS sınav giriş belgeleri açıklanacak. 
2017 YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?
ÖSYM'nin resmi internet sitesine giriş yapıldıktan sonra sol tarafta bulunan sütunda yer almakta olan "Sınav Başvurularım" kısmında "2017 - ÖSYS" seçilerek  "Sınava Giriş Belgesi" sekmesi üzerine tıklayınız. 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinizi sağ üst kısımda bulunan yazdır seçeneği sayesinde yazdırarak 2017 YGS sınav giriş belgenize sahip olabilirsiniz.

Sınava girecek olan adaylar, üzerinde sınava girecekleri yer bilgisini göstermekte olan 2017 YGS Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve ais.osym.gov.tr sistemine giriş yaptıkları aday şifreleri ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden sorgulatabilirler.

2017 YGS SINAVA GİRİŞ YAPARKEN

ÖSYM tarafından yayınlanan 2017 YGS giriş belgesini sınava girecek olan tüm adayların renkli veya renksiz olarak çıktı almaları gerekmekte ve bununla birlikte sınav günü yanlarında giriş belgelerini bulundurmaları gerekmekte.2017 YGS giriş belgesi ve TC kimlik kartı yanında olmayan adaylar 12 Mart 2017 saat 10:00'da başlayacak olan 2017 YGS'ye alınmayacaklar. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise adayların 2017 YGS giriş belgesi üzerinde yer alan uyarılar ve yasaklı maddeler ile birlikte sınav yerine girişleri yapılmayacak.

2016 YGS ÇIKMIŞ SORULAR 

YGS'DE GEÇMİŞE AİT ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

2017 YGS Kaç sınavdan oluşmaktadır?

YGS tek bir sınavdan oluşmaktadır. Ancak  sınav sonucunda sizlere 6 farklı puan türü olarak açıklandığı için bazı sınava giren adaylar bu puanları başka sınavlar varmış gibi zannetmektedirler. Oysa YGS1,2,3,4,5,6 puanları YGS sınavı sonucunda her adayın alacağı puanlar olarak karşınıza çıkmaktadır.

Neden 6 puan türü var?
6 farklı puan türü önceki sistemde Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık puanlarına karşılık gelmektedirler.

YGS1,2 Puan Türü : Sayısal puanla öğrenci alan bölümler için.
YGS3,4 Puan Türü: Sözel puanla öğrenci alan bölümler için.
YGS5,6 Puan Türü: TM puanıyla öğrenci alan bölümler için.

2017 YGS'de kaç soru sorulacak?2017 YGS sınav süresi ne kadar?

2017 YGS sınavında toplamda 160 soru var. Toplam olarak adaylara verilecek olan sına süresi 160 dakikadır.

2017 YGS'de her konudan kaç soru sorulacak?
Türkçe Testi: 40 soru sorulacak
Matematik Testi: 40 soru sorulacak
Sosyal Bilimler Testi: 40 soru sorulacak
Fen Bilimleri Testi: 40 soru sorulacak..
2017 YGS SINAVINA GİRECEK OLAN TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUZ.





 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.