2017 Yılı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Arttı!

2017 Yılı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Arttı!

Asgari ücret arttı. Milyonlarca çalışan 2017 yılı asgari ücret ne kadar diye merak ediyordu. Müezzinoğlu asgari ücreti açıkladı.

2017 Yılında Asgari Ücret 1.404 tl 
Asgari ücret çalışanları, uzun zamandır asgari ücrette artış bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Müezzinoğlu beklenen haberi açıkladı. Asgari ücret 2017 yılında ne kadar? sorusuna yanıtı verdi ve 1404 tl olacağını belirtti.
asgari-ucret-2017.jpg
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile, dördüncü kez toplandılar.Yapılan bu toplantı yaklaşık 6,5 milyon çalışanı ve iş vereni ilgilendiriyordu. Yapılan bu toplantıda işçi kesimini temsil etmekte olan, Türk-İş heyeti içim Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, diğer heyet olan TİSK'ye ise Yönetim Kurulu Üyesi olan Metin Demir başkanlık yaptı. Yapılan bu uzun toplantı sonrasında önemli kararlar alındı.
bakan-muezzin-oglu-asgari-ucret-2017.jpg
BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN TOPLANTI SONRASI ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Günün en çok merak edilmekte olan soruları '' Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret agi dahil ne kadar 2017? Asgari ücret iş veren maaliyeti ne kadar? 2017 yılında asgari ücret ne kadar olacak?'' şeklindeydi.Merakla beklenen cevapları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu yanıtladı.2017 yılı asgari ücret düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Milyonlarca çalışan ve iş vereni ilgilendiren açıklamalar haberimizde. 
ASGARİ ÜCRET %8 ORANINDA ARTIŞ GÖSTERDİ
Asgari ücret ne kadar arttı? Asgari ücret hesaplama? gibi sıkça sorulan soruların yanıtı haberimizde. Asgari ücret 2017 yılında %8 artış gösterdi ve 2016 senesinde alınan asgari ücret üzerine 104 tl daha fazla olarak eklendi. Yani 2017 yılı asgari ücreti toplamda 1404 tl yi buluyor.

evlilere-asgari-ucret.jpg
EVLİ VE ÇOÇUK SAHİBİ OLANLAR TOPLAMDA 1500TL VERİLECEK
2017 yılı asgari ücret zammı ile birlikte evli ve 3 çocuk sahibi olan aileler toplamda 1500tl gibi bir rakam alıcaklar.
Müezzinoğlu ''Çalışanları mutlu etmek için uğraştık ve bu kararı aldık'' açıklamasında da bulundu. İşverenlere teşekkürlerini ileten Müezzinoğlu işçilerin zorluklarını anlayan bu kurumlara şükranlarını sundu.

Asgari ücret sadece iş verenlerin onayı ile karara bağlandı.Asgari ücret 2016 yılında bin 300 TL idi. Asgari ücrete yapılan bu zam tam olarak 104 TL. Daha öncelerinde asgari ücret belirleme tarihleri, Ocak-Haziran ayları ve Temmuz-Aralık ayları olmak üzere iki defa belirleniyordu.

İŞÇİLER ASGARİ ÜCRETİ YILIN TAMAMINA İSTEDİ
Müezzin oğlu işçilerin bu isteklerini yerlerine getirmenin mutluluğu ve huzurunu basın ile paylaştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.