4/B Sözleşmeli İmam-Hatipler için merkezi sınavda başarılı olma yolları

4/B Sözleşmeli İmam-Hatipler için merkezi sınavda başarılı olma yolları

2017 Yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4/B sözleşmeli personellere yönelik yapılacak olan merkezi sınavda başarılı olma yolları.

Değerli İmam-Hatip adayları, öncelikle sizleri Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Esselamu aleykum.. Yüce Allah'ın selamı üzerinize olsun. Sizlere özel olarak bu haberi yazdık. Sözlerimize sizlere İmam-Hatip adayları hitabı ile başlama  sebebim, sözleşmeli personel olarak çalışıyor olmanızdır. Bu sizlere özel haberimiz ile tahminlerimce mart ayında yapılması planlanan, kurs bitiminde geçekleştirilecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı kontrolünde gerçekleşecek sınavda başarılı olmanın yollarını açıklayacağım.

SINAV İSTER MERKEZİ İSTER KURS İÇİ OLSUN
Değerli İmam-Hatip adayları, yapılacak olan bir sınav var. Bunda hepimiz henfikiriz. Bizler için mühim olan 4/B sözleşmeli imam hatipler merkezi sınava mı girecek? sorusu değildir. Mühim olan, kendimizi 4 aylık süre içerisinde kalan 2 ay kadar bir zamanda nasıl hazırlayacağımızdır. Sizlere bu konuda yardımcı olacak bir kaç adımdan bahsetmek istiyorum.

BEN 2 AY İÇİNDE NE YAPTIM?
Bu soruyu kendimize sormamız gerekir. Siz bu soruyu şimdi, şuan bu yazıyı okurken durun ve sorun. Sen bu 2 ay içinde ne yaptın? Hangi sureleri ezberlerdin? Hangi ayetleri ve hadisleri ezberledin? Sana alman gereken kitaplar söylendi ve sen bunların hangisini okudun? Aşırlardan hangisini ezberledin? Meal dersi ile ilgili hangi surenin meal ve tefsirlerini inceledin?  bu soruları kendinize sorun ve cevabına göre yazımızı okumaya devam edin.

CEVAP BEN HİÇBİR ŞEY YAPMAMIŞIM?
Hissediyor gibiyim, sanki hiçbir şey yapmamış değil de, azda olsa birşeyler yapan var gibi. Arkadaşlar yaklaşık olarak 2 ay kadar bir süre kaldı. Evet bazı söylenen gerçekler var ve onlar şu ki, Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Kursu sonrası yapılacak sınavda sözleşme tehlikeye girebilir. Hemen panik olmaya gerek yok, ama fazla rahat olmakta sizler için iyi değil. Yapmanız gereken sınav olacak, yada olmayacak, bunu düşünmek değil, ben bir imammıyım? Ben halka dini lider olarak kendimi hissedebiliyor muyum? bu soruyu sormak olacaktır. 

HAYATTA HER AN BİR SINAVDIR
En önemli noktaya geldik. Bu hayatta sınav hiçbir zaman bitmeyecek ve böyle olduğu gibi öbür dünyada bu sınavın en büyüğü olacaktır. 2 ay sonra yapılacak sınavı geçme derdinden önce, kendinizi her zaman her sınava hazır hissetmeniz gerekir. Acaba odaya girsem hoca bana ne sorar? Bana yasin suresi 5.sayfa sorulursa ben devamını getirebilir miyim? Bana dini bilgilerden mezhepler sorulursa, kefen çeşitleri, nikah vb. dualar sorulursa eksiksiz cevap verebilir miyim?  Sizler kendinizi bu konularda eksiksiz donatmalısınız ki bu sorulara artık gerek kalmasın.

HEYECAN VARSA BİLGİ AZDIR
Sadece eğitimin sonunda değil, hac ve umre ile ilgili konularda olsun,görev yeri değiştirmek olsun, yurt dışı görev alma konularında olsun, Diyanet İşleri Başkanlığı her zaman Kuran-ı Kerim'e ve Dini hitabete oldukça önem verir ve bir komisyon kurarak bu sınavları yapar. Sizler bu sınavlara tam donanımlı hazır olduktan sonra geride kimse sizi durduramaz. 

KURAN-I KERİM OKUYUŞU
Kimi insanlar var, sesleri makam yapmaya yatkın olmayan, mesele makamı çok iyi bilmek değildir. Asıl önemli olan Kuran'ı doğru, kurallarına uygun, tecvid kaidelerine ve uzatma ölçülerine dikkat ederek okumaktır. Kuran-ı Kerim'de her zaman önemli olan ilk önce budur. Makam buna süs verir. Kuran-ı Kerim %70 puan demektir. 

BEN KURAN-I OKUYAYIM BANA YETER (DEMEYİN!)
Kuran-ı Kerim'i çok güzel okusanda dini bilgide sıfır bilgiyle olmak sizleri hüsrana uğratabilir. İlmihal bilgisine sahip olunması, en azından gerekli noktalar hakkında bilgili olunması gerekir.

KILIK VE KIYAFETLERİNİZE LÜTFEN DİKKAT EDİNİZ
Değerli İmam-Hatip adayları, sizler halkı temsil edecek, onlara dini liderlik yapacak ve örnek olacak kişilersiniz. Hal ve hareket olsun, gerek kılık ve kıyafet olsun, temiz, ciddi ve güzel giyinin. Bunlar eğitim merkezlerinde hocalarınızın gözünde artı puan olacak ve kurs bitiminde doyalarınıza artı olarak yansıyacaktır.

ALTIN KURAL!
Unutmayın ki dışarıda sabahları 5te uyanıp sokakları temizleyen yaşlı, genç zor durumda olan insanları, unutmayın ki sabah erkenden kalkıp işe gitmek için, sadece  asgari ücret ile ailesini geçindirmek için işe gidenleri, unutmayın ki zamanında -35 derecede hafızlık yapıp dinimiz İslam'ı yaymak için canı uğruna çalışanları.. Eğer düşünürseniz, şu kalan 2 ayı gözlerinizi dökerek dolu dolu kendinizi donatarak geçirirsiniz. Geceleri rüyalarınıza dersleriniz girmedikçe o çalışmak, çalışmak değildir. Rabbim hepinizi korusun.. Yüce rabbim vatanımıza ve milletimize zeval vermesin. Allah hepinize bu güzel mesleği layıkıyla nasip etsin. Selamun aleykum...
NOT: SÖZLEŞMELİ PERSONELLERE YÖNELİK MESLEĞE HAZIRLIK PROGRAMI! TIKLA! MUTALAKA OKUYUNUZ.
 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum