8 Ekim 2016 MEB Ehliyet Sınav Sonuçları sorgulama

8 Ekim 2016 MEB Ehliyet Sınav Sonuçları sorgulama

2016 8 Ekim Ekim Meb Ehliyet Sınav Sınuçları Nezaman Açıklanacak. 23 Ekim'de MEB Sayfasında MTSK Bölümünü Tıklıyarak Ehliyet Sınav Sunuçlarını Öğrenip Sorguluyabilirsiniz. 8 Ekim Ehliyet Sınav Sorgulama..

8 Ekim 2016 Ehliyet sınavında başarı için kaç puan almam gerekiyor?

Ehliyet sınavından alınabilecek en yüksek puan 100'dür. Bir sürücü adayının en az 70 puan alması gerekiyor. Bunun içinde ehliyet sınavında sorulan toplam 50 sorudan 35 tanesini doğru yapması gerekiyor. Ehliyet sınavıyla ilgili önemli bir ayrıntıyı da paylaşmak istiyoruz. Diğer sınavlar gibi yanlış cevaplanan sorular, doğru yanıtları götürmüyor. Bu nedenle soruları boş bırakmanız size fayda sağlamayacaktır. Emin olmadığınız soruları mantığınıza uygun olacak şekilde cevap verebilirsiniz.

8 Ekim 2016 Ehliyet sınav sonuçları ve soruları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav soruları ve cevapları sınav yapıldıktan 3 veya 4 gün sonra açıklanmaktadır. En son yapılan ehliyet sınavının soruları 4 gün sonra açıklanmıştır. Ehliyet sınav sonuçları ekstra bir durum oluşmazsa 12 gün sonra açıklanmaktadır.  MEB tarafından yayınlanan takvime göre sınav sonucunun, 20 Ekim 2016 tarihinde açıklanması beklenmektedir.

SINAV SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

8 Ekim 2016 Ehliyet sınavında kalırsam ne olacak?

Eğer bir aday sınavdan kalırsa sıradaki ehliyet sınavına girmesi gerekecek. 8 Ekim 2016 Ehliyet sınavından sonraki sınavın tarihi 10 Aralık 2016 olarak belirlenmiştir. Bunun yanında teorik sınav giriş ücretini tekrar ödemeniz gerekecek.

Eğer sınavdan başarılı olursanız direksiyon sınavına gireceksiniz. Sınava girmeden önce direksiyon eğitimlerinizi alabiliyorsunuz. Direksiyon eğitimlerini eksiksiz olmanız direksiyon sınavı açısından çok önemlidir. Lütfen eğitimleri eksiksiz alın. Resmi olarak kaç saat hakkınız olduğunu öğrenmek için yönetmelikte bulunan ders saatlerini aşağıdaki makalede paylaştık.

Sonuçlara Nasıl Ulaşırız?

Ehliyet sınavından başarılı olup direksiyon sınavından kalırsam ne olacak?

08 Ekim 2016 ehliyet sınavı başarılı olan adaylar sıradaki direksiyon sınavına girecekler başarılı olmak için direksiyon eğitimlerini istikrarlı şekilde almaları gerekmektedir. Direksiyon sınavından başarısız olma durumunda, 70 TL direksiyon sınav ücretini ve  2 saat zorunlu direksiyon telafi dersi ücretini ödemeniz gerekecek. Toplam ödemeniz gereken ücret 200 TL - 250TL arasında olabilir. Sürücü kursunuza fiyatları sorunuz. Yeni yıl itibariyle taban fiyat uygulaması uygulanıyor ve bu fiyatlar komisyonlar tarafından her il için belirleniyor.

Direksiyon sınavında zorlanılan konular nelerdir?

Direksiyon sınavıyla ilgili siz değerli sürücü adaylarının da katıldığı bir anket yaptık. Buyrun anket seonuçlarını inceleyiniz.

Ehliyete Sahip Olmak İçin Gerekli Olanlar

Ehliyet almak isteyen ve gerekli belgeleri eksiksiz tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıtlarını sunabilecektir. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

  • A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
  •  B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
  •  C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
  • A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.
  • Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.
  •  "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
  • Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
  •  Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum