81 ilin kültürü Batman’da buluştu

81 ilin kültürü Batman’da buluştu

81 ilin kültürü Batman’da buluştu. 81 ilin kültürünün buluştuğu ‘Çemberimde Gül Oya’ e-twinning projesinde yer alan kültür materyalleri 21. durak olan Batman’da sergilendi.

Her ilde bir okulun üstlendiği Batman’da da Karatay Ortaokulu öğretmeni ve öğrencilerinin üstlendiği 81 ilin kültürünün buluştuğu ‘Çemberimde Gül Oya’ sergisi il kültür merkezi fuaye salonunda düzenlendi.

Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Kültür Ve Turizm Müdür Vekili M.İhsan Aslanlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Sergi açılışı kurdelesinin kesilmesiyle gerçekleşti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 81 ilin kültür ürünlerinin sergilendiği stantları gezen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Proje İl Koordinatörü Zeynep Kayaalp’tan bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti.

Stantların gezilmesinin ardından Kültür Merkezinin A salonunda proje ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. 11.00 ile 19.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak sergiyi Vali Azmi Çelik’in Eşi Emel Çelik de gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

‘Çemberimde Gül Oya’ sergisiyle ilgili konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “E- twinning projesi kapsamında 81 ildeki öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanmış bir proje. Çok farklı ve zengin bir çalışma, hemen hemen tüm illerimizi burada simgesel boyutta temsil eden materyaller var. Öğrencilerimizin 81 il hakkında bilgi sahibi olma imkanı bulması ve bu çalışmada yer alması çok anlamlı.” dedi.

Kurtaran, çalışmaya katkı sunan öğrencilere kitap hediye edip, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. (İLKHA)

81-ilin-kulturu-batman’da-bulustu.jpg81-ilin-kulturu-batman’da-bulustu-001.jpg81-ilin-kulturu-batman’da-bulustu-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.