AB Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Uyardı

AB Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Uyardı

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Graf Lamsdorff, “Gazetecilerin tutuklanması nedeniyle vize serbestisi 2018’e kalabilir” dedi.

Ülkemizde yaşanan tartışmalar ve olaylar AB ile ilişkileri etkiledi. Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının çeşitli ithamlarla gözaltına alınmaları ve gündeme gelmiş olan idam konusu vize serbestisinin ileriki tarihlere ertelenebileceğini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyaran konuşmalara yer verildi. Avrupa’dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Graf Lamsdorff, “Gazetecilerin tutuklanması nedeniyle vize serbestisi 2018’e kalabilir” ifadesini kullandı. Alman Bild gazetesine konuşan Lamsdorf, idam tartışmaları, basın ve muhalefete yönelik baskıları eleştirerek, ”Bu durumda vize serbestisi 2017’de de gerçekleşmez ve bu tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hatası olur” diye konuştu.

AB muhafazakar grup (EVP) milletvekili Herbert Reul de benzer şekilde açıklamalarda bulundu. Milletvekili Reul,”Erdoğan böyle devam ederse, vize serbestisi uzak bir geleceğe sarkar” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.