ABD Ay'a geri dönüyor!

ABD Ay'a geri dönüyor!

Apollo görevinin 45. yıl dönümünde ABD'li astronotların tekrar Ay'a gidecek.

ABD başkanı Donald Trump, ABD'nin Ay'a tekrar insan göndereceğini resmi olarak açıkladı. Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında ABD'li astronotların tekrar Ay'a gönderilmesiyle ilgili talimatı imzalayarak NASA'ya talimat verdi.

Basın toplantısında uzay araştırmalarının geleceği hakkında konuşan TrumpBugün imzalamış olduğum bu direktif Amerika'nın insanlı uzay çalışmalarına tekrar yön verecek. Bu sefer Ay'a sadece bayrak dikmeye ve ayak izlerimizi bırakmaya değil insanoğlunun Mars'a giden yolunda dev bir uzay üssü kurmaya gidiyoruz. ifadelerini kullandı.

ABD, 1972 yılından bu yana tam 45 yıldır Ay'a herhangi bir insanlı görev düzenlemedi. NASA, 1969-1972 yılları arasında tam 7 farklı Apollo görevi düzenlemiş ve 12 astronot Ay'a ayak izlerini bırakmıştı.

1972'de Ay'a giden astronot Harrison Schmitt de basın toplantısında Donald Trump'ın hemen yanında yer aldı. Ay'da yürüme şansı bulabilen son iki kişiden Schmitt; ABD'nin tekrar Ay'a dönmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtirtti.

Trump'ın bugün imzaladığı yönerge aslında NASA'nın uzun bir zamandır üzerinde çalıştığı Deep Space Gateway projesini resmiyete döktü. NASA'nın, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yerini alması ve Mars'a giden bir basamak olması amacıyla hazırladığı Deep Space Gateway'in yapımı 2022 yılındaki insanlı Ay görevleriyle başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.