ABD Genel Kurmay Başkanı Barzani ile görüştü

ABD Genel Kurmay Başkanı Barzani ile görüştü

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın damadı ve ABD Genel Kurmay Başkanı, Mesud Barzani ile görüştü.

Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı olan Jared Kushner, ABD Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford Mesud Barzani ile görüştü. Irak Erbil'de Mesud Barzani ile ne görüştüler? Detaylar haberimizde.

Mesu Barzaninin oğlu olan ve Irak Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, ABD Genel Kurmay Başkanı ve Donald Trump'ın damadı ve aynı zamanda başdanışmanı olan Jared Kushner ile gerçekleştirdikleri görüşmeni olumlu yönde geçtiğini belirtti.

Bölgesel kürt internet sitelerinde alınan bilgilere göre, ABD Başkanı Trump'ın damadı ve ABD Genel Kurmayı Başkanı başkanlığındaki heyet Bağdat ziyaretleri sonrası, Bölgesel Kürt Yönetiminin başkenti olan Erbil'e geçti. Burada Mesud Barzani ve Mesud Barzaninin oğlu Mesrur Barzani yönetiminin DAEŞ terör örgütüne karşı verdikleri mücadeleden dolayı ABD Genel Kurmay Başkanı tarafından tebrik edildi.

DAEŞ ve diğer terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen mücadelede hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerinde bulunan ABD Genel Kurmay Başkanı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dundford, ABD'nin Irak Kürdistan bölgesine olan askeri desteklerinin arttığını belirtti. ABD'nin Irak Kürt yönetiminin çektiği acıların farkında olduğunu ve bu zorlu mücadelede üstün gelebilmek için birlikteliğe ihtiyaçları olduklarını belirtti.

Mesud Barzani'nin oğlu twitter hesabı üzerinden görüşmeler sonrasında ''ABD’li heyet ile Kürdistan Başkanı Mesud Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti arasında yapılan görüşmelerde ağırlıklı olarak DEAŞ'a karşı gerçekleştirilen operasyonlar ele alındı ve görüşmeler oldukça olumlu geçti" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.