ABD Senatosu Türkiye'ye yaptırım öngeren tasarıyı oyladı.

ABD Senatosu Türkiye'ye yaptırım öngeren tasarıyı oyladı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu'nda Türkiye'ye yaptırım öngören tasarı oyladı. Oylamada 18 evet, 4 hayır oyu çıktı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu'nda Türkiye'ye yaptırım öngören tasarı oyladı. Oylamada 18 evet, 4 hayır oyu çıktı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,Türkiye’ye yaptırım öngören tasarının ABD Senatosu Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilmesini değerlendirdi. Kalın, "Kongre'den bu tasarı geçse de, geçmese de S-400'le ilgili süreç devam edecek. S-400'ler alındı, o iş bitti" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'de Türkiye aleyhine yaptırım kararı durumunda İncirlik ve Kürecik'in de gündeme gelebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, ''İncirlik de Kürecik de gündeme gelir,biz bu kötü senaryoyu varsayımlar üzerine konuşmak istemiyoruz. Türkiye aleyhine bir karar konusunda Trump,yönetiminin yetkisi nedir, bunlara bakmak lazım, en kötü senaryoyu konuşursak, tüm alternatifler değerlenebilir'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.