ABD ve Alman şirketlerinden Türkiye'ye ambargo!

ABD ve Alman şirketlerinden Türkiye'ye ambargo!

Milli Savunma Bakanı Canikli, IKBY'nin referandum kararı ve Türkiye'ye uygulanan örtülü silah ambargosuyla ilgili açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gaziler onuruna düzenlenen programda konuştu.

ABD VE ALMAN ŞİRKETLERİ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada savunma ürünlerinde yaşanan ambargoya değindi. 'Durum bu' diyerek açıklama yapan Canikli şunları söyledi: "Bugün birçok Amerikan ve Alman firması,  savunma ürünlerinde kullandığımız yedek parçaları örtülü bir şekilde ambargo  uygulayarak Türkiye'ye vermiyorlar, geciktiriyorlar. Şu anda içinde yaşadığımız  durum, tablo bu. Hibe filan değil, parasını peşin veriyoruz ama terör örgütlerine  karşı son derece bonkör ve eli açık davranıyorlar ama hamdolsun özellikle son  yıllarda bu mücadeleyi tamamen kendi imkanlarımızla, kaynaklarımızla yerli  savunma ürünleriyle yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.