AFRİN'DE Kİ EŞEK ARILARI..!

AFRİN'DE Kİ EŞEK ARILARI..!

TSK, terör operasyonlarında dünyâda sayılı ordularda bulunan 'black hornet' yâni "eşek arısı" adı verilen mini drone'nlar kullanılıyor

TSK, terör operasyonlarında dünyâda sayılı ordularda bulunan 'black hornet' yâni "eşek arısı" adı verilen mini drone'nlar kullanılıyor.Mini İHA'nın uzunluğu sâdece 10 santimetre, genişliği ise 2,5 santimetre...!
Ağırlığı 18 gram olan bu küçücük gövde içinde 3 
tane kamera var...!
Bu kameraların her birinin özelliği farklı..!Biri normal görüntüde yüksek kalite, diğeri termal üçüncüsü ise; gece görüş sistemine sâhib..!

Helikoptere benzeyen İHA'da 4 kanat bulunuyor ve 25 dakikâ havada kalabiliyor.
Radarlara yakalanmıyor ve vızıltısını da duyan yok..! Menzîli 1,6 kilometre..!
İlki 2010 yılında Norveçli Prox Dynamics tarâfından üretilince ABD'li Flir firması 2016 yılında 134 milyon dolara satın aldı.

Yağmurda, karda hatta 12 kilometre hızla esen rüzgarda bile çalışan bu İHA'nın şimdiye kadar 500 tâne satıldığı tahmîn ediliyor. Fiyâtının 195 bin dolar olduğu biliniyor. Afrin'de eşek arılarına çok iş düşecek..!
Başka tanıtımlarda buluşmak üzere kalın sağlıcakla..!

Haber Yusuf Zabun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.