Ağrı Yatırım Enkazı Olarak Görülmektedir

AĞRI’YA  NEDEN  YATIRIM YAPILMIYOR ( YAPILIYORSA NEREYE GİDİYOR )
Yatırım teşvik bölgelirinin sadece yüzde 3 veya yüz de 4 Doğu Anadolu bölgesine veriliyor. Bunu il bazına verirsek ‘’AĞRI yatırım enkazı olarak görülmektedir. ‘’bugün doğuya yapılacak yatırımlar için elle tutulur etkin bir teşvik yoktur.
Aslında yatırım yalnızca teşvik vermekle olmaz. Her şeyden önce yatırım ortamının olması lazım. Özel sektörün yatırım yapması için kamunun altyapı yatırımlarının tamamlanması lazım. Malesef altyapı durumuz çok eksik. Çevremden bir örnek vermek gerekirse, staj gördüğüm bir köyün yolu ile ana yol arasında ki mesafe 6 km bu yol tam 3 senedir sadece 3 km'si stabilize asfalt yapılmıştır. Malesef diğer yarısı halen toprak yol olarak devam edilmektedir. 
Ben Güneydoğu Anadolu bölgesinden biri olmama rağmen AĞRI'da 3 yıl boyunca  elde edindiğim izlenimler sonucunda gayet yatırım yapılacak bir ortamın olduğunu düşünüyorum. Burada bulunan değerli iş adamlarının kendi memleketine yapacağı yatırımı başka memleketlere sözüm ona ki ( batıya yapılan yatırımlar ) yapmaları memleketinin düşmanı memleketinin haini olarak gözümüze gözüken azılı birer düşmandır. Gerek devletin gerek özel sektörün Ağrı için gereken yatırımın yapmadığı ve yapılması için gereken teşvikin de yapılmaması Ağrı’nın yatırım enkazı olmasına slm yolluyorlar.

Bizden sizlere slm olsun bu memleketin çocukları

Bizden slm olsun ki size bu memleketin düşmanları

Bu memlekette ne kadar memleket( AĞRI ) düşmanı varmış….
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum