Akıllı Lensler ile Gözlüklerden Kalıcı Olarak Kurtulmak Mümkün!

Akıllı Lensler ile Gözlüklerden Kalıcı Olarak Kurtulmak Mümkün!

Akıllı Lensler Kimlere Uygulanamaz?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Sinan Albayrak, "Gelişen teknoloji sayesinde katarakt, astigmat, hipermetrop ve gibi göz kusurlarını trifokal lensler yani halk arasında bilinen adıyla akıllı lensler ile tedavi edebiliyoruz. Daha öncesinde monofokal denilen tek odaklı merceklerle hastalarımızı tedavi ediyorduk. Ancak bu merceklerde hasta sadece belirli mesafeyi net görebiliyordu. Şu anda üç odak noktalı mercekler başarılı olarak kullanılabiliyor." dedi.

Trifokal lenslerde üç farklı odak noktası bulunduğu için yakın, orta ve uzak mesafedeki görme problemlerine tek bir lens ile çözüm üretebildiğini özellikle doğru hasta seçimi yapıldığı zaman çok başarılı sonuçlar alınabildiğini belirtti.

Akıllı Lensler Kimlere Uygulanamaz?

Akıllı lensleri en çok 40 yaş ve üzeri hasta grubunun tercih ettiğini belirten Dr. Albayrak bu uygulamanın ne yazık ki tüm hastalara uygun olmadığını, şaşılık ve sarı nokta gibi rahatsızlıklara sahip olan kişilerin bu uygulamadan faydalanamayacaklarını belirtti.

Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Dr. Albayrak, "Akıllı lens operasyonu yaklaşık olarak 10- 15 dakika arasında sürmekte, operasyon sırasında hastanın sahip olduğu doğal mercek yerinden çıkarılarak onun yerine hastanın tercihine göre iki odaklı ya da üç odaklı mercek yerleştirilir.İşlem ufak kesiler kullanılarak yapıldığı için göze dikiş atılmamakta ve operasyon sonrası hasta günlük hayatına hızlıca geri dönebilmektedir." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.