AKINCI İNSANSIZ HAVA ARACIMIZ MOTOR TESTLERİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

AKINCI İNSANSIZ HAVA ARACIMIZ MOTOR TESTLERİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Baykar Makina tarafından tasarlanan çift motorlu Akıncı İnsansız Hava Aracı ilk kez motor çalıştırdı.

"Uçan balık" olarak da nitelendirilen Akıncı’da ilk uçuş için kullanılacak motor, Ukrayna tarafından geliştirilen Motor Sich firmasına ait, 950-1050 shp arası güç üreten MS-500V-S ailesi ve 450-630 shp arası güç üreten AI-450C ailesi turboprop motoru. Baykar makina, Ukrayna'lı Motor Sich firması ile ortak motor fabrikası kurdu. Motorlar birlikte üretilecek.

Akıncı İHA Projesi kapsamında 40.000 fitte 24 saat havada kalış süresi, 4.5 ton ağırlığında, 900 kg faydalı yük, 450 kg dahili faydalı yük taşıyabiliyor. Akıncı, bu özellikleriyle savaş uçaklarının yaptığı bir kısım görevleri icra edebilecek, savaş uçaklarının yükünü azaltacak.

Kanat açıklığı 20 metre olan, Milli Elektronik Destek Podu, Milli AESA Radarı, Milli Görüş Hattı ve Uydu Haberleşme sistemi ile donatılacak olan AKINCI, aynı zamanda TUSAŞ Motor Sanayii AŞ / TEI tarafından geliştirilen PD 220 motorunu da kullanıyor.

Baykar Makinayı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.