AKP’li yazar Atatürk’e savaş açtı: Vatana ihanettir, Selanikli Kemal…

AKP’li yazar Atatürk’e savaş açtı: Vatana ihanettir, Selanikli Kemal…

Atatürk ve laiklik düşmanlığı ile bilinen AKP’li TV yorumcusu Fatih Tezcan, Harf inkilabının yıl dönümünde Ata’ya ağzı alınmayacak ifadeler kullandı.

Yönünü çağdaş uygarlığa çeviren genç cumhuriyetin amaçladığı devrimlerin yaşama biçimi olması için ilk engellerden biri yazıdır. Kaldı ki cumhuriyet öncesi yazı ve dil, Osmanlı aydınlarınca da yoğun tartışmalara yol açmıştır.

Mustafa Kemal’in yazının değiştirilmesine ilişkin düşüncesi yeni değildir, bu düşünceyi çevresiyle tartışarak geliştirmiş, o güne değin yapılan çalışmalar da göz önüne alınarak bir kurul oluşturulmuş, bu kurula “Alfabe Komisyonu” denmiş, bu adın yanına bir de “Dil Encümeni” eklenmiştir.

Nitekim Türkiye’de 1 Kasım 1928 tarihinde yeni Türk harflerinin kabul edilmesi ve yeni alfabenin yerleştirilmesi uygulamaya geçmiştir.

Osmanlıcı ve AKP’lilerin bir günde mezar taşımızı okuyamaz hale geldik şeklindeki sözleri günümüzde bile hala devam ederken hükümete yakın medyada Atatürk ile ilgili çok ağır ifadelere yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.