'Almanya denizaltıları Türkiye'ye teslim ediyor'

'Almanya denizaltıları Türkiye'ye teslim ediyor'

Alman Spiegel Online haber portalı, Alman TheyssenKrupp şirketinin Türkiye’ye  6 adet denizaltı üretmeye devam ettiğini ve bunların teslim edileceğini söyledi.

'Almanya denizaltıları Türkiye'ye teslim ediyor'

Alman Spiegel Online haber portalı, Alman TheyssenKrupp şirketinin Türkiye’ye  6 adet denizaltı üretmeye devam ettiğini ve bunların teslim edileceğini söyledi. Alman Sol Parti’nin Alman meclisinde verdiği soru önergesinde verilen yanıta dayanan haberde, Türk donanması için denizaltı üretilmesi konusunda 2009 yılında bir anlaşmaya varıldığı ifade edildi.

Türk- Alman Ortaklığıyla Üretildi

Tagesschau internet sitesine göre,TheyssenKrump Deniz Sistemleri Şirketi,2015,2016,2017 yıllarında birer denizaltının inşasının başlandığını bildirdi.Denizaltlarının Alman-Türk ortaklığıyla üretildiği belirtiliyor. Almanya da 14 Martta göreve başlayan Merkel hükümeti,Türkiye’ye silah ihracatını azaltmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.