ALMANYA'DA PKK ÖRGÜTÜ ÜYESİNE  HAPİS

ALMANYA'DA PKK ÖRGÜTÜ ÜYESİNE HAPİS

PKK terör örgütüne üye olan ve PKK terör örgütü için para toplayan Ali Ö.’ye 3,5 yıl hapis cezası verildi.

2010 yılından bu yana terör örgütü PKK için maddi yardım sağladığı tespit edilen Ali Ö. 12 Şubat 2015 tarihinde Almanya’da Villingen Schweningen şehrinde gözaltına alınmıştı.4,5 yıl hapis istemiyle yargılanan Ali Ö.’nın 1 Aralık 2015’te ilk duruşması yapılmıştı. Son davası görülen Ali Ö.’nün 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılması kararı verildi. Mahkemenin karar bellgesinde PKK’nın yabancı bir terör örgütü olduğunun vurgusu yapıldı.
Almanya'nın geri çekilme, eleman toplama ve finansal destek alanı sağlama konularında PKK tarafından kullanıldığı daha önce Alman Güvenlik Raporları ile belgelenmişti.


Almanya PKK’lıların Gösterisine İzin Vermişti
 
3 Eylül’e Almaya terör örgütü PKK'nın yandaş derneklerinin çatı örgütü Nav-Dem'in düzenlediği gösteriye izin vermişti. Üzerinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşınmış PKK yanlısı sloganlar atılmıştı. Gösteriye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PYD elebaşı Salih Müslim ve Alman Sol Parti Genel Başkanı Bernd Riexinger de katılmıştı. Bu yaşananlardan sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bir terör örgütü ile tutarlı bir şekilde mücadele edileceğine, bunun tam tersi yapıldığına dikkati çekmişti. Yeneroğlu, "Terörle mücadelede Türkiye ile birliktelik böyle mi oluyor?" yorumunu yapmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.