Almanya'dan Deniz Naki'ye Tepki

Almanya'dan Deniz Naki'ye Tepki

Bundesliga 2 kulüplerinden St. Pauli forması giyen Enver Cenk Şahin ve Ersin Zehir,Werder Bremen hazırlık maçı öncesi kulübe rest çekti.

Almanya Bundesliga 2'de mücadele eden St Pauli'nin Deniz Naki uygulaması tartışmaları beraberinde getirdi.Kadrosunda iki Türk futbolcu olan Alman kulübü,Werder Bremen'le yapacağı hazırlık maçı öncesinde terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen Deniz Naki'nin soyadı ile sahaya çıkma kararı verdi.Bu karar Türk futbolcular Enver Cenk Şahin ve Ersin Zehir bu karara uymadı.Deniz Naki'nin soyadını formalarına almayan Türk futbolculara futbolseverler destekte bulundu.Kulübün sosyal medya hesabında paylaştığı kadro fotoğrafında Türk futbolcular haricindeki futbolcuların formalarında Deniz Naki'nin soyadı yazıyordu.

almanyadan-deniz-nakiye-tepki.jpg

Deniz Naki Örgüt Propagandası Yaptığı İddia ediliyordu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Amedsportif futbolcusu Deniz Naki hakkında terör örgütü propagandası yaptığı iddialarıyla soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Deniz Naki hakkında Twitter ve Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlarda terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede,Deniz Naki'nin sosyal medya paylaşımlarında ölen PKK'lıların isimlerini paylaşarak her birine kahraman gözüyle bakarak bölgede yaşayanların Türkiye Cumhuriyeti'ne olan güvenini sarsmayı amaçladığı,Naki'nin Cizre'de fotoğraf çektirip altında yazdığı notta operasyonların Cizre halkına düzenlendiği algısı yaratmak, yer alıyordu.

Cenk Şahin Kariyeri

Enver Cenk Şahin 22 Eylül 1994 Zonguldak'ta doğdu.Futbola Zonguldak Belediyespor altyapısında başladı.Buradan Zonguldakspor altyapısına geçti.Burada gösterdiği performansı beğeni topladı ve takımların dikkatini çekti.2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transferi ile profesyonelliğe ilk adımı oldu.İBB Spor'dan sonra Almanya takımlarında St Pauli'ye transfer oldu.

Ersin Zehir Kimdir

15 Ocak 1998'de Almanya'da doğan Türk asıllı Ersin Zehir önlibero pozisyonunda oynuyor.1 Temmuz 2015'ten beri St Pauli'de oynuyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.