Amasya satılık daire fiyatları ne kadar?

Amasya satılık daire fiyatları ne kadar?

Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz Bölümü'nde yer alan Amasya, 2017 itibariyle toplam 329 bin 888 nüfusa sahiptir. 

Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz Bölümü'nde yer alan Amasya, 2017 itibariyle toplam 329 bin 888 nüfusa sahiptir. 

Anadolu'nun eski yerleşim alanlarından biri olan Amasya tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Amasya’yı öne çıkaran başlıca yerler ise şöyle; Amasya Kalesi, Boraboy Gölü Tabiat Parkı, Kral Kaya Mezarları, Hazeranlar Konağı ve Amasya Müzesi. Hava, kara ve demir yolu ile ulaşımın sağlandığı Amasya’da gezilecek yerler yürüme mesafesinde bulunuyor. Şehir içi ulaşımında otobüs ve minibüsün kullandığı Amasya’da Merkez, Merzifon, Suluova, Taşova, Gümüşhacıköy, Göynücek ve Hamamözü olmak üzere toplam yedi ilçe yer alıyor.  Türkiye İstatisik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Merkez, en az nüfuslu ilçesi ise Hamamözü oldu.  Emlak piyasası için de önemli bir yere sahip Amasya’da konut fiyatları yakından izleniyor.  Peki, Amasya satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? Amasya satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Amasya emlak piyasasına dair önemli bilgiler… 

 

Amasya satılık daire fiyatları 105 bin 350 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Haziran ayı verilerine göre, Amasya satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.56 artış gösterdi. Amasya şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.405 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Amasya satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 105 bin 350 TL ile 175 bin 600 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 140 bin 467 TL olarak gösteriliyor. 

 

Amasya kiralık daire fiyatları ne kadar? 

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Amasya kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 405 TL ile 675 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 540 TL olarak ölçümleniyor. 

Amasya’nın konutta kazandıran ilçesi: Merzifon 

Amasya’nın satılık konut piyasasında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçesi Merzifon oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Merzifon satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 2 artış gösterdi. Merzifon ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.340 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 22 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Merzifon’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 100 bin 499 TL ile 167 bin 500 TL arasındayken, ortalama konut satış fiyatı 133 bin 999 TL olarak belirtiliyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.