Amedsportifli Deniz Nakiye 5 Yıl Hapis İstemi

Amedsportifli Deniz Nakiye 5 Yıl Hapis İstemi

Türkiye 2.Ligi'nde Amedsportif futbolcusu Deniz Naki'ye terör propagandası yapttığı iddialarıyla dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Amedsportif futbolcusu Deniz Naki hakkında terör örgütü propagandası yaptığı iddialarıyla soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Naki hakkında Twitter ve Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlarda terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede,Deniz Naki'nin sosyal medya paylaşımlarında ölen PKK'lıların isimlerini paylaşarak her birine kahraman gözüyle bakarak bölgede yaşayanların Türkiye Cumhuriyeti'ne olan güvenini sarsmayı amaçladığı,Naki'nin Cizre'de fotoğraf çektirip altında yazdığı notta operasyonların Cizre halkına düzenlendiği algısı yaratmak, yer alıyordu.

Filistin'de Çekilmiş Fotoğrafa Cizre Etiketi

8 Ocak 2009'da,Filistin-İsrail arasında çıkan çatışmalarda ölen 2 çocuğun ve başlarında bekleyen babalarının fotoğrafını Cizre'de olmuş gibi paylaşması,bölgede kesimler arası kin ve nefret duygularının tahrik edilmesi olarak değerlendirildi.

amedsportifli-deniz-nakiye-5-yil-hapis-istemi.png

Terösitlere Şehit Demesi

Deniz Naki'nin,4 Eylül 2015 Tunceli Şehit Nahit Polis Merkezi Amirliği'ne teröristler tarafından düzenlenen saldırıdan sonra etkisiz hale getirilen iki teröriste değinerek,'Şehitler Ölmez' paylaşımda bulunması örgüt propagandası olarak değerlendirildi.

Amacı Barış

Sosyal medya hesaplarının kendisinin olduğunu,aynı zamanda Almanya'daki bir arkadaşınında paylaşımlar yaptığını açıklayan futbolcu Naki,paylaşımlarının amacı barış mesajı vermek ve hiçbir örgütle bağlantısı olmadığını söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.