ANADOLU ISUZU'DAN MAKEDONYA'YA OTOBÜS İHRACATI

ANADOLU ISUZU'DAN MAKEDONYA'YA OTOBÜS İHRACATI

Anadolu Isuzu ihracat pazarlarındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Prilep Belediyesi’nin düzenlediği ihaleyi kazanan Anadolu Isuzu, toplam 4 adet CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) sistemine sahip Isuzu Citiport otobüsünü 24 Ağustos tarihinde düzenlediği törenle teslim etti.

Ülkenin ilk CNG yeni otobüs alımı ve aynı zamanda Anadolu Isuzu tarihinde kazanılan ilk CNG’li Isuzu Citiport ihalesi olan Prilep Belediye ihalesi, çevreye duyarlı toplu ulaşım araçlarına olan ilginin artacağı gelecek süreç için de önem arz ediyor. Tüm dünya şehirlerinde düşük emisyon salınımı ve çevreye duyarlı araç kullanımının teşvik edilmesi neticesiyle gün yüzüne çıkan Isuzu Citiport CNG, sıkıştırılmış gaz yakıt sistemiyle hem düşük işletim maliyetlerine sahip, hem de sıradan bir toplu ulaşım aracına göre çevreye verilen zararı azaltıyor.

Türkiye’de ticari araç üretimine 1984’te başlayan Anadolu Isuzu, o tarihten beri Anadolu Grubu, Isuzu Motors Limited ve Itochu’nun kamuya açık ortaklığı olarak kamyon, hafif kamyon, midibüs, otobüs ve pick up üretimleri yapıyor.

Anadolu Isuzu geçen yıl 44 civarı ülkeye 1000’e yakın otobüs ihraç etti. 10 senede toplam 7 bin otobüs ihraç eden şirket 2018’deki 93 milyon euro’luk ihracatı 2023’te ikiye katlamayı hedefliyor. Güney Amerika, Orta Afrika ve Orta Asya’ya ihracat planları da var.

Anadolu Isuzu firmamızı tebrik eder, başarılı ihracatlarının artarak devamını dileriz.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.