Anayasa değişikliği teklifi 2.tur oylamasında 18.madde kabul edildi

Anayasa değişikliği teklifi 2.tur oylamasında 18.madde kabul edildi

Gece yarısı devam eden anayasa değişikliği teklifinin 18.maddesi 2.tur oylaması gerçekleştirildi. Peki şimdi ne olacak? 18.madde nedir?

5 Gün önce TBMM Genel Kurulu'nda, anayasa değişikliği teklifinin 18.maddesi 344 evet oyu alması sonucu kabul edilmişti. TBMM Genel Kurulu'nda bu gece yapılan 18.madde gizli oylaması sonrası 342 evet oyuyla kabul edildi.

Anayasa değişikliği teklifinin 18.maddesi nedir? Hep birlikte hatırlayalım

18.Maddeye göre "Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesileceğine" dair hükmün kaldırılması, değişikliğin yayımı tarihinde; mevcut anayasada Bakanlar Kurulu, sıkıyönetim, tasarı, kanun hükmünde kararname, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ibarelerinin kaldırılmasına dair değişiklikler de TBMM ve cumhurbaşkanı seçimleri sonucunda cumhurbaşkanının görevi başladığı tarihte yürürlüğe girecek.

TBMM Genel Kurulunda yapılan 1.tur oylamasında anayasa değişikliği teklifinin 18'inci maddesinin gizli oylamasında 18.madde 342 'evet' oyu ile kabul edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.