İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

ANKARA'NIN TAŞINA BAK, GÖZLERİNİN YAŞINA BAK

Ankara'da yaşayan bir Ankaralı olarak Ankara'nın kaybedilmesinin nedenleri;
1. MHP oylarının eski göz ağrıları olan Mansur Yavaş'a kayması.
2. Ankara'nın en büyük iki ilçenin CHP'de olmasıdır. Çankaya, Ankara'nın izmir'idir. İdeolojik yaklaşır. Yenimahalle'de normalde CHP'nin alacağı oy yüzde 35'tir. Sağ oylar yüzde 65-70 civarıdır, fakat Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın tüm kesimleri kucaklaması onu artık partiler üstü konuma getirdi. Bu iki ilçe ciddi anlamda Ak Parti'nin oy kaybetmesine neden oldu.
3. Özhaseki'nin yeterince göz doldurmaması ve Ankaralı olmaması.
4. Seçim sandıklarına iyi sahip çıkılmaması
5. Memur şehri olan Ankara'nın aynı zamanda emekli CHP kökenli memurlarının ve Askerlerinin fanatik CHP taraftarı olmaları
6. Ak Parti'nin kendi memurunu oluşturmamış olması ve 17 yıldır iktidarda olmasına rağmen ödünç memurlarla iş yapıyor olması. 
7. Genç nüfusu elde edememesi.
8. Melih Gökçek'in şaibeli bir şekilde görevden alınması ve yerine getirilen Mustafa Tuna'nın Melih ile ilgili söylemleri. Bu arada Mustafa Tuna aday gösterilip parlatılsaydı bence Ankara alınırdı. 
9. Ak Parti'nin kazanabileceği Yenimahalle'yi nedense alamaması ve yıllardır Yenimahalleye dönük ciddi bir çalışma içerisinde olmayıp, seçimden seçime ilgilenmesi.
10. Batıkent, Ümitköy, Çay Yolu, Çankaya gibi elit ve kozmopolit mekanların Ak Partiye sıcak bakmaması. 
11. Ankara'nın varoşlarıyla da eskisi gibi ilgilenilmemesi.
12. Seçim çalışmalarının sönük geçmesi.
13. Rakibe yönelik tüm eleştirinin senet üzerine bina edilmesi.
14. MHP'nin tabanına sahip çıkamaması ve Ak Parti'nin MHP desteğini alarak seçimi rahat kazanacaklarına yönelik öz güvenleri.
15. Ankara teşkilatlarının iyi çalışmaması. Teşkilat çalışması konusunda bence eski Milli Görüşçüler ve Saadet Partisi örnek alınmalı..
16. Tüm seçim stratejilerinin Erdoğan üzerine bina edilmesi ve nasılolsa Erdoğan için oy alırız mantığı. (Bu bütün Türkiye için geçerli bir eleştiridir)
17. Ak Partiye yönelik küstün taban. Küskünlüğün binlerce sebebi var, bu ayrı bir yazının konusu fakat en büyük neden Ak Parti'de yaşanan kibir, tepeden bakış, kadın mesele, Ak Feministler vs...)

18. İlçelerin çoğunu alıp Büyükşehri alamamaları da Ankara seçmeninin Ankaralı olmayan bir Başkan istemediğini göstermiş olmaktadır. Ben Özhaseki ismi gündeme geldiğimde Ankara bunu kabul etmez demiştim, çünkü Ankaralı değil. Ankara'da siyaset yapıldığında bile mutlaka mahalli dengeler iyi ayarlanır, encümenlikler bu dengeye göre verilir yoksa Kızılcahammlı, Balalı, Yozgatlı kapışmasından dolayı seçim kaybedilebilirdi.

19. Ankara'da ciddi bir Alevi oyu varken Ak Parti'de buna yönelik bir strateji belirlenmemiş olması, güçlü birisini encümen gösterememeleri.

20. Bir de Ankara'da olup da mahalli seçimlerde memleketinde oy veren kişilerin varlığı da büyük bir kayıp. Bu kişiler de maalesef Ak Parti seçmenidir. 
21. Köylerinde muhtarlık yarışına giren kişilerin Ankara'daki hemşehrilerini köylerinde gösterip muhtarlığı almak istemeleri de burada binlerce Ak Partili seçmenin kaybolmasına yol açmıştır. Her zaman söylediğim gibi muhtarlıklar artık işlevini yitirdi ve kaldırılmalıdır.

22. Bu arada Ankara memur şehridir dedik peki memurlar ne bekliyordu 3600 ek gösterge ve eyt konusunda bir hareket. Bunun da olmaması, kandırılmışlık duygusunu oluşturdu.

23. Ak parti tabanı, hükümete ders vermek istedi, bazıları sandığa gitmedi, bazıları da büyükşehirde Ak partiye oy vermedi. Bu da önemli bir etken. DERS VERMEK ve kendilerine bir ayar vermelerini istemek.

24. Ak Parti'nin Ankara ile ilgili halkta heyecan yaratacak mega projesinin olmaması, varsa yoksa betonlaşma ve bina...

25. Mustafa Tuna'nın dile getirdiği Melih'ten kalma yağma konusu..
26. Kürt seçmenin küstürülmesi
27. Ekonomik sıkıntılar, yolsuzluk söylentileri, liyatsız insanlar gibi etkenler.
28. Mhp seçmeninin ak parti nefreti, intikam arayışı ve mhp seçmeninin milli görüş eksenine mesafeli tutumu.

Bunlar şimdilik aklıma gelen, aklıma geldikçe yenilerini de eklerim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.