Antonio Vicente adındaki adam, tek başına yağmur ormanı oluşturdu!

Antonio Vicente adındaki adam, tek başına yağmur ormanı oluşturdu!

Brezilya'da uzun yıllar önce arsa satın alıp ormana çevirmeyi planlıyordu. Bu düşüncesine gülen insanlar şimdi hayretle sadece susuyorlar!

Antonio Vicente ismindeki bir adam, Brezilya'da Sau Paulo'da oldukça geniş bir arazi satın aldı. 1993 yılında, yani tam 24 yıl önce satın aldığı araziyi yağmur ormanlarına dönüştürmeyi başardı. Antonio Vicente, 23 yıl önce satın aldığı araziyi yağmur ormanına çevireceğini söylediğinde, insanlar ona ''bu delirmiş'' diyerek cevap vermişler.

antonio-vicente-yagmur-ormani.png

16 kişiden oluşan kalabalık bir ailenin çocuklarından olan Vicente, hedeflerine ulaştı. Komşuları Vicente'ye, "Sen salak mısın? Ağaç dikmek toprağı boşa harcamak demek. Gelirin olmayacak, ineklere ve ekinlere yerin kalmayacak" dediler. 
antonio-vicente.jpg
Serra da Mantiqueira ormanındaki arsada tam tamına 50 bin ağaç yetişti. Dünyanın ciğeri, insanlığın nefesi oldu! Vicente artık 84 yaşında bir adam. "Ailemin kim olduğunu sorarsanız, 'tam da buradalar' derim. Tohumdan büyüttüğüm her bir ağaç, ailem" diyor büyük bir sevgiyle.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.