Asamoah Galatasaray'a katkı sağlar mı?

Asamoah Galatasaray'a katkı sağlar mı?

Galatasaray'ın Juventus'tan transferi Ganalı futbolcu Kwadwo Asamoah Galatasaray'a katkı sağlar mı? Detaylar haberimizde...

Galatasaray'ın yeni transferi Kwadwo Asamoah Galatasaray'a transfer oldu. Peki Asamoah Galatasaray'a ne katar?

Çok uzun zamandır beklenen transfer gerçekleşti ve Galatasaray taraftarının sabrının sonu yine selamet oldu. Feghouli transferinde de büyük bir sabır gösteren taraftar geç de olsa oyuncuya kavuşmuştu. Şuan ilk 11deki tek eksik bölge olan sol bek mevkisine yapılan bu ekleme ile birlikte kadro kalitesi zirveye ulaştı.

Mevcut Galatasaray kadrosundaki versatil oyuncu yapısına da çok uyan bir oyuncu olan Asamoah'ın da gelmesiyle birlikte, Galatasaray bir sürü farklı formasyonla oynayabilecek durumda şuan. Bu çeşitlilik ise Galatasaray'ın maç öncesi ve maç içi esnekliliğini arttırarak rakibe göre değişiklikler yapmasını kolaylaştırıyor. Türkiye Ligi'ne göre çok tempolu ve kuvvetli bir oyuncu olan Asamoah, aynı zamanda hücumcu bir kimliğe de sahip olması nedeniyle üçlü savunmada kanat beki oynamak için fazlasıyla ideal. Fernando'nun Hoffenheim sistemindeki Kevin Vogt tarzı oyun kurucu stoper olduğu üçlü savunmalı sistemde , hücuma çıkarken yardımcı bir oyuncu konumunda olacaktır Asamoah.

Çizgide adam eksiltme özelliği sayesinde rahatça orta açabilen Ganalı oyuncu, Gomis'in gol sayısını da yükseltecektir. Aynı zamanda merkez orta saha oynayabilen oyuncu gerektiğinde içeri doğru kat ederek pas istasyonu oluşturabilir. Bu durum, rakiplerin Fernando'ya yapacağı baskıyı da düşünürsek geriden top çıkarma konusunda Tudor'un elini fazlasıyla rahatlatacaktır. Savunmada ise kademelerinin yerinde olması ve maç tecrübesi sayesinde hep doğru yerde durması , gol yemeden bitireceğimiz maç sayısını arttıracaktır. Tudor'la birlikte kullanılmaya başlanan ve Dünya futbolunda çokça kullanılan şok presi uygulamak için gereken tempoya da fazlasıyla sahip. Bence takıma en büyük katkısı ise soğukkanlılığı olacak.

Fernando , Mariano ve Asamoah yüksek maç tecrübeler sayesinde hep sakin kalarak takımın rahatlamasına büyük katkı sağlıyor. Özellikle zor deplasmanlarda ve geri düşülen maçlarda sahaya koyacakları karakter şampiyonluk yolunda kilit bir adım olacak. Düzgün karakterli ve uyumlu bir oyuncu olması nedeniyle takım içindeki sıcak arkadaşlık ortamına da rahatça uyum sağlayacaktır. Galatasaray'ın yıllar sonra tekrardan yanmaya başlayan ateşini daha da harladı bu transfer. Eğer Galatasaray bu yolda başarıya ulaşacaksa ,bu başarıdaki aslan paylarından birinin Asamoah'ın olacağından hiç şüphe yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.