Asgari Ödemelerde Tehlike Büyük

Asgari Ödemelerde Tehlike Büyük

Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde taksitin artması,tüketicilerin ihtiyacını kolay bir şekilde karşılamasını sağlıyor.Tüketicileri kolaylıklar bekliyor.

Kredi kartlarıyla alınan yeni kararlar kullanıcılara önemli kolaylıklar sağlayacak.Taksit sayısının fazla olması kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamada kolaylık sağlıyor ancak bunun yanında en büyük sıkıntı asgari ödemelerde yaşanmaya başlıyor.Taksitli alışveriş yapanlar aylık ödemelerini düzenli bir şekilde yaptığı zaman faizsiz borcunu kapatıyor.Asgara ödeme yapılırsa %2.02 faiz işleniyor.Sürekli asgari ödemesiyle kullanıcılar,bitmeyen borç döngüsüyle karşı karşıya kalıyor.

Düzenli Şekilde Ödemek ve Tam Ödemek Önemli

Örnek olarak ; 1000 liralık alışverişini 10 taksite böldüren tüketici,her ay 100 liralık sorun olmuyor.Fakat ay sonunda %30 olan asgari tutarı öderse 70 lira ile faiz tuzağına düşüyor.Bu yüzden günlük faiz 70 lira için değil toplam borç için işliyor.Bu şekilde sürekli asgariyi ödemek borcunuzu daha fazla arttırıyor. 

10.000 liralık kredi 72 ay vade ile geri ödemesi , borcunuzu 21.000 liraya çıkarıyor.Böyle tuzaklara düşmemek gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.