Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Asparagas Ayasofya Yorumları

Var ya... Diktatör, Ayasofya'nın kaybolan ziyaretçi gelirlerini, Anıtkabir'i paralı yaparak, telafi edecekmiş (!)

Şimdi sıra geldi, İstanbul'un en uygun yerine Ayasofya büyüklüğünde, ihtişamlı bir kilise inşasına... Görev İBB Başkanı'nda...

'Cami kıtlığı mı vardı da Ayasofya camiye çevrildi' diyenler, Aslında ‘müze kıtlığı’ var demek istediler de sürçü lisan oldu.

Birileri yakında, 'Ayasofya'da namaz kılmama' eylemine başlayacakmış. Hatta bazılarına, bu saatten sonra, Ayasofya'ya Şeytan bile ayak attıramazmış...

ABD Başkanı Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan edince susanlar; Cumhurbaşkanı Ayasofya'yı ibadete açınca da, ayıp olmasın diye, konuşmama kararı almışlar.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Aziz Petrus Meydanı'ndaki ayinde, "Aklım İstanbul'da… Ayasofya'yı düşünüyorum ve çok acı mutluyum." ifadelerini kullanmış.

‘Müslüman kimlikli’ birileri, Ayasofya konusunda kendilerini eleştirenleri, Allah'a havale ediyorlarmış. Ayasofya'yı açanları Allah'a şikâyet edenler, kim veya kimlerdir. Kötü bir niyetim yok, it altında bit aramayın.

Ayasofya’nın açılması Yunanistan'da Tsunami dalgalarına yol açtı. Atatürk'ün evini müze yapacaklar. Elbette ki bizim gibi onların da hakları… Yapar, yaparlar. Benim merak ettiğim, bizim Büyükşehir Belediye Başkanı Yunanistan'ı protesto eder mi?

Yunanistan, Selanik'teki Atatürk evini, Türklerin İzmir'den Rumları Akdeniz'e döktüklerini (!) belgeleyecek (!) müze yapacaklarmış. Atatürk’ün Selanik’teki evi müze yapılırsa, misilleme olarak, Trabzon’daki Sümela Manastırı yatılı Kur’an Kursu haline getirilecekmiş.

Ayasofya'nın açılması turistler için hiç de iyi olmamış. Buraya para harcama gelen turistler, ödeme olmayınca ‘sükûti hayale’ uğramışlar.  Artık içeri ‘parasız’ girebilecekleri için çok üzgünmüşler. 500 den fazla turistle görüşülmüş, istisnasız hepsi Erdoğan’a beddua (!) ediyorlar ve  'Allah’ından bulsun’ (!) diyorlarmış.  

BU BİLGİYE İNANMAYIN: Mondros Ateşkesi'nin imzalanmasının ardından, İstanbul'u işgal eden İngilizler, ‘Ayasofya'ya Çan Takmaya’ gelmişlerdi. İngilizlerin böyle bir eylemini hesaplayan Sultan Vahdettin HAN, kendini korumakla görevli askerlere.Ayasofya'yı her türlü şartta korumalarını” emretmişti. İngiliz kumandan ve askerleri bu ölüm timini karşılarında görünce, Çanakkale ve kûtül-Amâre'de uğradıkları bozgunlar aklına gelir ve bu işi ‘siyasetle çözeceklerini’ söyleyerek geri çekilme emri verir. Gerçekten de siyasi oyunlarla Ayasofya'yı kiliseye çeviremeseler de müzeye dönüştürürler. Bugün de ilahi adalet tecelli etmiş ve siyasi irade ile Ayasofya camiye 'ye döndürülmüştür. Milletin asil duruşu ve onurlu mücadelesi, siyasi iradeyle aynı eksende kaynaşmasının etkisi ortaya çıkmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.