Aşure günü 2017 tarihi ne zaman? En güzel aşure tarifi bu haberimizde!

Aşure günü 2017 tarihi ne zaman? En güzel aşure tarifi bu haberimizde!

Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure günü 2017 yılında ne zaman? Aşure nasıl yapılır? En güzel Aşure tarifi bu haberimizde! İşte malzemeleri ile Aşure...

Muharrem ayının onuncu günü Aşure günü olarak bilinmektedir. Peki 2017 Aşure günü ne zaman? Aşure nasıl yapılır? Neden Aşure yapılır? Aşure yapmak için gereken malzemeler nelerdir? Aşure gününün önemi ve anlamı nedir? İşte üm bu soruların cevabı haberimizde.

Öncelikler aşure günü hakkında Peygamber Efedimiz (s.a.v)'in bir kaç Hadis-i Şerifini paylaşalım;
- “Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur…” (Müslim, “Sıyâm”, 202)
- “Aşure günü orucunun, bir önceki yılın günahlarına keffaret olmasını Allah’tan umarım.” (Tirmizî, “Savm”, 48)

Hadislerden bahsetmiş olduğumuza göre Aşure gününün öneminden bahsetmek istiyoruz. Aşure günü paylaşmanın, kardeşliğin günüdür. Aşure gününde aşureler pişirilir, komşuya akrabaya yedirilir, ikramda bulunulur. Ağızların tatlandığı bu güzel günde İslamın güzellikleri birkez daha gün yüzüne çıkmaktadır. 

2017 Aşure günü ne zaman?
Hicri takvimde Muharrem ayının 10.günü idrak edeceğimiz Aşure günü, Miladi takvime göre 30 Eylül 2017 Cumartesi gününe denk gelmektedir. 

En güzel Aşure tarifi ve Aşure için gerekli malzemeler, Aşure nasıl yapılır?
asure-nasil-yapilir-001.jpg

Öncelikle Aşure için gerekli malzemeler şunlardır;
500g aşurelik buğday (3 su bardağı)

Yarım çay bardağı pirinç

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

200 g kuru kayısı

200 g kuru üzüm

1 su bardağı fındık

3 lt su

2 su bardağı süt

4 su bardağı toz şeker

Çeyrek çay kaşığı tuz
ve Yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, suyunu alabilirsiniz)

Aşurenin üzeri için gerekli malzemeler;

  • 25 g fındık
  • 25 g kuş üzümü
  • 100 g ceviz
  • 1 adet nar

ve Tarçın..

Aşurenin yapılışı;

Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.

Buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10dk kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu süzün. Daha sonra kaynar su ekleyip 50dk kadar buğdayı kaynatın. (Dilerseniz akşamdan iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15dk kaynatmak yeterli olacaktır.).

Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış pirinç 15dk kadar kaynatın.

Sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15dk daha kaynatın.

Tek tek cam kâselere bölüştürün.

Aşure kâselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Aşure pişirirken toplamda 3lt kadar su kullandım. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.

Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 4 su bardağı bizim aile için ideal oldu. Siz az şekerli seviyorsanız, 3 bardak kadar ekleyip tadını kontrol ettikten sonra gerekli gördüğünüz miktarda ilave edebilirsiniz.

Not: Aşure için gerekli malzemeler ve yapılış tarifi nefisyemektarifleri.com adresinden alınmıştır.
 



 






 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.