ATA SİLAH SANAYİ, TSK İÇİN YERLİ VE MİLLİ BOMBA ATAR İLE KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ ÜRETİYOR

ATA SİLAH SANAYİ, TSK İÇİN YERLİ VE MİLLİ BOMBA ATAR İLE KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ ÜRETİYOR

Celal Yollu’nun yenilikçi bakış açısı, silah sanayinin ülkemizde mevcut durumuna gelmesinde önemli rol oynadı.

Celal Yollu’nun yenilikçi bakış açısı, silah sanayinin ülkemizde mevcut durumuna gelmesinde önemli rol oynadı. Türkiye’nin en büyük av tüfeği üreticisi olan ATA markası, Celal Usta’nın ilkelerini kararlılıkla takip eden oğulları tarafından gerçekleştirilen yenilikçi yaklaşımlar ve teknolojik yatırımlarla dünya klasmanında önemli yer edindi.

Ata Silah sanayi, av tüfekleri alanında kazandığı tecrübeyi, savunma sanayine de aktarıyor. İstanbul’da 10.500 m2 kapalı alanda yılda 60.000 adet üretim yaparak 60’a yakın ülkede % 90’lık ihracat payı ile dünya çapındaki başarısını gözler önüne serdi.

En son geliştirilen ürünlerden ASR308 keskin nişancı tüfeği, 61 santimetre namlu uzunluğuna ve 7,62×51 NATO kriterlerine uygun, iki kademeli, ayarlanabilir çekme kuvvetine sahip tetik ile donatılmış. 5 fişeklik şarjörle beslenen ve kollu mekanizmaya sahip olan ASR308’in boş ağırlığı 5,7 kilogram.

MPT-76 piyade tüfeğinin, hâlihazırda 8 farklı parçasını üretmekte olan ATA SİLAH SANAYİ, tecrübelerinden faydalanarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak, MPT-76 ile uyumlu BA 40 bomba atarı geliştirdi. İstenildiğinde MPT-76’dan sökülebilen ve arkasına takılan dipçikli kabza aparatı ile tek başına da kullanılabilen bu bombaatar, 40 mm çapındaki standart bombaları, 400 metredeki hedeflere ulaştırabiliyor. Tek atımlı olan platform, tüfek altında ya da tüfekten bağımsız olarak kullanılabiliyor. 1,3 kg. ağırlığındaki silah, 228 milimetrelik bir namluya sahip.

Ata Silah sanayini tebrik ediyor, yerli ve milli marka üretim çalışmalarının devamını diliyoruz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.