Atatürk’ün CHP'liler Tarafından Unutturulmak İstenen Vecizesi

Kendini Kemalist olarak tanımlayan bir CHP seçmenine “Atatürk’ün sizi en çok rahatsız eden sözü hangisidir?” şeklinde bir soru yöneltirseniz belki size cevap vermeyecektir ama emin olun aklından ilk olarak Mustafa Kemal’in “İstikbal göklerdedir” sözleri geçecektir.

Bugünlerde Türkiye’ye ilk defa konuşlanması için çalışılan Yüksek İntifada Hava Savunma Sistemi S-400’ler için CHP’den itiraz gelince yine aklıma geldi. Konu sadece S-400 ile sınırlı değil elbette.

Bu parti ve seçmeninin tuhaf bir şekilde gökle, havayla, uzayla ilgili bir takıntısı var ve bu çok eskilere dayanıyor.

Yeni yetme CHP’lilerin çoğu Türkiye’nin ilk ve tek uçak fabrikasının İnönü CHP’si tarafından kapatıldığını bilmezler. Eskileri bilir ama işlerine gelmez.

Hatırlayalım;

Cumhuriyetin ilk yıllarında uçak üretip bir de yurt dışına ihraç eden bir Türkiye vardı. İnönü CHP’si uçak fabrikasını kapattırmış, Nuri Demirağ ve ekibine de ağır bedeller ödetmişti.

Hadi bu konular çok eski, bilmiyorlar diyelim. Ancak S-400 konusu oldukça taze.

İçlerinden biri çıkıp “abi biz niye hava savunma sistemine karşıyız?” diye partililerine sormayı akıl eder mi diye düşündüm.

Elbette sormadılar, zaten bu şaşırtıcı bir durum da değildi.

Çünkü daha geçen yıl CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu twitter üzerinden Türkiye’nin “İnsansız Hava Aracı” üretmesine tepki gösterdiğinde de bu cenah üç maymunu oynamıştı.

O tarihte de aklıselim bir CHP’linin çıkıp Tanrıkulu’na; “bi dakika ya hop, bunlar üretilmesin de askerlerimiz şehit mi olsun?” diye sorduğunu duymadık.

Belki de terörist cenazesine taziyeye giden Tanrıkulu’nun bu soruya vereceği cevaba kendilerini hazır hissetmemişlerdir, bunu da bilemiyoruz.

Daha yakına gelelim.

Bu yılın başlarında 20 yıllık rüya gerçek oldu, Türkiye Uzay Ajansı kuruldu. CHP’liler aynı gün kuruluşun iptali için anayasa mahkemesine koşa koşa gittiler, yine içlerinden bir tanesi “ya bi durun arkadaş!” demedi...

Bir parti düşünün ki, İstikbal göklerdedir diyen Atatürk’ün izinde gittiğini iddia ediyor. Fakat 80 yılda 26 tane olan havaalanını 15 yılda iki katından fazla artıran iktidara niye havaalanı yaptın diyor.

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri İstanbul’a yapılıyor. Fakat muhalefet partisi inşası bitene kadar yapımını engellemek için elinden geleni ardına koymuyor.

THY Avrupanın en büyüğü, dünyanın 5. büyük filosu oldu, ama onun da içinde hava kelimesi vardı, o da göklerde gidiyordu, dolayısıyla o da CHP’lilerden nasibini aldı.

Anlamsız demeyeyim, çok da anlamlı bir şekilde Uzay Ajansına, SİHA, İHA ve S-400’e karşılar.

Bir gün yakın çevremden bir CHP’liyle tartışıyordum da, oldukça sevinçli bir ifadeyle “ATAK helikopterinin motoru ABD’den geliyor, ABD vermezse üretemezsin de satamazsın da” demişti, öylece bakakalmıştım.

Normal şartlarda kendisini gerçekten Kemalist olarak tanımlayan birinin CHP’yi desteklemesi mümkün değil derken bunu kastediyorum.

Nihat Genç’in bir programda söylediği “CHP kurultayında Atatürk ve Demirtaş yarışsa Atatürk kaybeder” sözleri aslında CHP’nin durumunu yeterince özetliyor.

CHP Ak Parti’ye muhalifmiş gibi görünmeye çalışarak Türkiye’ye muhalefet ediyor.

Hal böyleyken Kemalist olduğunu iddia edip CHP’ye oy veren birisi için söylenebilecek iki söz var, ya ahmaktır ya hain..

Zira Türkiye'ye muhalefet edenlerin kime yaranmak istediği aşikar. Biz 'one minute' tarafındayız, CHP 'yes please'

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.