AÜ’de Müslüman Hanımlara yapılan saldırı Kayseri’de kınandı

AÜ’de Müslüman Hanımlara yapılan saldırı Kayseri’de kınandı

“Müslüman öğrencilere tahammülsüzlüklere ve fiili saldırılara birçok üniversitede şahit olmaktayız”

Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde faaliyet gösteren “Müslüman Hanımlar Topluluğu” öğrenci gurubunun ilahiyat fakültesi mescidinde düzenlediği Kur'an okuma programı sırasında mescidin önünde toplanan sol görüşlü (Yurtsever, Kolektif, Marksist) grupları temsil eden kişiler tarafından saldırıya uğramasını, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla kınadı.

“Müslüman öğrencilere tahammülsüzlüklere ve fiili saldırılara birçok üniversitede şahit olmaktayız”

Yapılan basın açıklamasında Müslüman Öğrencilere yönelik olarak yapılan bu tür saldırılara daha önce de şahit olunduğu belirtilerek, “Rehber Gençlik Kulübü olarak Üniversitelerde İslam karşıtlığı sosyalist çetelerin İslam’ın kutsallarına, Müslüman öğrencilere yönelik tahammülsüzlükleri ve fiili saldırılarına birçok üniversitede şahit olmaktayız. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde “Müslüman Hanımlar Topluluğu” isimli bayan öğrenci grubu mescitte Kur’an okuma programı düzenledikleri esnada İslam düşmanlarının çetelerince saldırılarıyla maruz kalmışlardır. Saldırıda bazı bayan öğrenciler darp edilmiş ve İslam’ın kutsallarına hakaret edilmiştir.” denildi.  

“Saldırı kadın haklarından ve kadına yönelik şiddetten dem vuranların gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır”

Bu saldırıyı yapanların her fırsatta kadın haklarından ve kadına yönelik şiddetten dem vurduklarını ve yaptıkları bu saldırının ikiyüzlülüklerini ortaya çıkardığının  belirtildiği açıklamada,  “Bayan öğrencilere yönelik gerçekleştirilen bu gayri İslami saldırı her fırsatta kadın haklarından ve kadına yönelik şiddetten dem vuran ikiyüzlü sahtekârların gerçek yüzlerini ortaya çıkarmıştır. Söz konusu Müslüman kadınlar olunca her türlü şiddet ve saldırı bu İslam düşmanı çetelerine göre meşru olabilmektedir. Bazı basın gruplarının da konuya ideolojik yaklaşıp meseleyi gündeme taşımaması da, alınlarında kara bir leke olarak kalacaktır. İslami gençliğe yönelik gerçekleştirilen bu gibi saldırıların en büyük sorumlularından biri de bu çetelerin illegal faaliyet ve fiili saldırılarına sessiz kalan üniversite yönetimleridir.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada son olarak Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü öğrencileri olarak, Müslüman Hanımlar Topluluğuna karşı yapılan bu saldırıyı lanetledikleri ve kardeşlerinin yanında oldukları belirtilerek,  belirtiler, “Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü olarak bu İslami topluluğa saldıran çeteleri lanetliyoruz, ‘Müslüman Hanımlar Topluluğu’na geçmiş olsun dileklerimizi bildirir ve onları maddi-manevi destekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı. (Fatih Gültekin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.