Avrupa Birliği Sınırlarına Giriş Yapmak İsteyen Vatandaşlar Yakalandı!

Avrupa Birliği Sınırlarına Giriş Yapmak İsteyen Vatandaşlar Yakalandı!

Ukrayna üzerinden Avrupa Birliği sınırlarına girmek isteyen 5 Türk vatandaşının yakalandığı ve haklarında bir takım işlemler yapıldıktan hemen sonra gözaltına alındıkları açıklandı. 12 vatandaştan 5 tanesinin Türk olduğu ifade edildi.

Uluslararası alanda her geçen ay daha fazla yayılan küresel göç dünyada kurulu olan düzene ciddi etkiler yaşatmaya devam ederken kayıtlı olarak herhangi bir ülkede durmayan vatandaşların ise 5 yıl boyunca yasa dışı yollardan bulundukları ülkelerin sınırlarında kalması durumunda o ülkenin vatandaşlığını almaya hak kazandıkları biliniyordu.

Yasa dışı olarak yapılan göçler ise son olarak Ukrayna üzerinden Avrupa Birliği sınırlarına geçmek isteyen vatandaşları vurdu, 12 insanın toplu halde Avrupa Birliği sınırlarını ihlal etmesinin hemen ardından gerekli kararları alan polis ekipleri ve Avrupa Birliği bu kişilerin küçük yaşta çocukların hayatlarını riske attığı ve bu sayede ormanlar üzerinden yasa dışı bir şekilde sınırları ihlal etmeye hazırlandıklarına değindi. Göçmen Bürosu tarafından da haklarında yasal olarak Ukrayna'ya geldikleri belirlenen 5 Türk vatandaşının yasa dışı yolları kullanması dolayısı ile tekrar Türkiye'ye gönderilecek olduğu iddia ediliyor, ancak Birlik tarafından bu konuda yayınlanan net bir açıklama yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.