Az Tuz Tüketmeyin!

Az Tuz Tüketmeyin!

Türk Nefroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Siren Sezer tarafından yapılan açıklamalar neticesinde tuz tüketimin az olmasının da böbrek ve insan sağlığı adına zararlı olduğunu ifade etti.

Türk Nefroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Siren Sezer tarafından yapılan açıklamalarda eğer insanlar tarafından az tuz tüketilmesi durumunda böbrekler üzerinde bir takım sorunların meydana gelebilecek olduğu, her geçen gün yapılan tuzun az tüketilmesi ve gerekirse hiç tüketilmemesi gerektiği açıklamalarını tam tersi yanıltarak kendisinin ve derneklerin bu yönde atacak olduğu adımlar sayesinde tuz tüketiminde belirli oranların ve dengelerin korunması gerektiğini açıkladı.

Türk Nefroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Siren Sezer açıklamalarına göre vatandaşların tuz tüketirken sağlıklarını düşünerek su ve tuz tüketmelerinde büyük önem olduğu her insan vücudu ve bünyesi tarafından tüketilmesi gereken tuz miktarının aynı olmadığını ifade ederek yaş, cinsiyet, hastalıklar ve bir takım sorunlara göre değerlendirilmesinde fayda olduğunun açıklamasında bulundu. Türk Nefroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Siren Sezer ayrıca vatandaşların tuz tüketirken olabildiğince doğal tuzlara özen göstermesinin yanı sıra normal tuz kullanımına da özen göstermesi gerektiğini açıkladı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.