BAĞIRSAKLARINIZDA PARAZİT PROBLEMİ OLDUĞUNUN 8 İŞARETİ

BAĞIRSAKLARINIZDA PARAZİT PROBLEMİ OLDUĞUNUN 8 İŞARETİ

Vücudumuzda yaşanılan bazı sorunlar biz farkında olmasak ta aslında bağırsaklara bağlı olarak gelişmektedir.

Bağırsak problemleri günümüzde sık rastlanan ve günlük akışımızı kesintiye uğratarak bizi rahatsız eden durumlardır.

Sivilce, alerjik reaksiyonlar, mide sorunları, karın ağrısı gibi birçok rahatsızlık bağırsaklardan kaynaklanan problemler olarak yaygın bir şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Bağırsaklardaki sorunlar genellikle vücudun bağışıklık gibi diğer sistemlerini de etkilediği için insanlar çoğu zaman bu rahatsızlıkların asıl nedenini bilemez ve diğer hastalıklarla karıştırırlar.

Anksiyete ve depresyon

Pek fazla bilgi sahibi olmasak ta bağırsaklar ile duygular arasında bir bağlantı vardır. Vücuttaki serotonin hormonunun yüzde 70’i bu organdan gelir. Serotonin, mutluluk hormonu olarak bilinir.

Bu kimyasal maddenin düşürülmüş bir miktarı, sindirim kaliteniz gibi vücudunuzun fizyolojik işlevlerini etkilerken kendinizi mutsuz hissetmenize de neden olur.

Yüksek glikoz seviyeleri

Prediyabet ve şeker hastalığı, kanınızdaki aşırı şeker birikiminden kaynaklanan kronik rahatsızlıklardır.

Bu rahatsızlıklar zayıf bağırsak işlevlerinden kaynaklanabilirler.

Cilt Problemleri

Akne ve egzama gibi problemler, bağırsaklardaki sorunlara, özellikle de bağırsaklarda yaşayan bakterilerde meydana gelen değişikliklerle bağlantılı olabilir.

Sindirim sorunları

Abdominal iltihap, gaz ve ishal, bağırsaklarınızı koruyan bakteriyel florada meydana gelen değişikliklerin açık bir belirtisidir.

Bu semptomlar birçok farklı mide probleminden kaynaklansa dahi, unutmayın ki bağırsağa ait bir problemden de kaynaklanabilirler.

Kötü Nefes

Halitoz (kötü nefes olarak da bilinir) bağırsaklarınızda meydana gelen mikrobik bir dengesizlikten kaynaklanabilir.

Ağız gargaraları ve harici tedaviler kötü nefesinizi temizlemiyorsa problemin gerçek yüzü bu olabilir.

Uyku bozukluğu

Uykuya dalmakta güçlük çekilmesi, beyninizin iyi bir uyku için salgıladığı kimyasal maddelerde oluşan dengesizliğe karşı bir işarettir.

Bunlardan biri serotonindir. Serotonin seviyeleri düştüğü zaman ya da normal olmadığında uykusuzluk hastalığı ve uyku bozuklukları sık sık görülür.

Tatlıya çok düşkün olmak

Şeker ve tatlıların düzenli olarak tüketilmesi nedeniyle bakterilerde meydana gelen dengesizlikler, bu tür yiyecekleri yemeye devam etmek için sonu gelmeyen bir arzuya neden olabilir. Bu tarz yiyecekler için daha büyük bir iştah duyarsınız ve uzun vadede kilo alırsınız.

Gıda intoleransları

Laktoz ya da gluten intoleransı gibi gıda intoleransları, bağırsaklarınızın bu maddeleri tamamen sindirmekte zorluk çekmesiyle meydana gelen bir yan üründür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.