BAKANLIKTAN KYK BURS SONUÇLARI SON DAKİKA AÇIKLAMASI

BAKANLIKTAN KYK BURS SONUÇLARI SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Üniversiteyi kazanan öğrencilere KYK ( Kredi ve Yurtlar Kurumu ) burs ve kredi imkanı sağlıyor.Başvuru yapan öğrenciler sonuçları bekliyor.Detaylar haberimizde...

Üniversiteyi kazanan öğrencilere KYK ( Kredi ve Yurtlar Kurumu ) kredi ve burs imkanı sağlıyor.Öğrencilere ek gelir sağlamak için verilen kredi ve burs başvuruları 12 Ekim'de son bulmuştu.Şimdi ise burs başvurlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.Kurumdan gelen resmi açıklamada,Dikey Geçiş Sınavı ile üniversiteye yerleşen öğrencilerin burs başvurusu tamamlandıktan sonra sonuçlar açıklanacak.DGS'nin burs başvuruları 28 Ekim tarihinde sonlanmıştı.Bu tarihe göre merakla beklenen burs sonuçları bu hafta içinde açıklanması tahmin ediliyor.

KYK ( Kredi ve Yurtlar Kurumu ) üniversite öğrencilerine geri ödemeli kredi,burs ve yurt imkanı sağlayan devlet kurumudur.Verilen bu imkanlardan faydalanmak isteyen öğrenciler internet üzerinden başvuruda bulunarak isteklerini kuruma bildiriyor.Öğrenciler isteklerini açıklanan başvuru tarihleri arasında yurt veya burs başvurusu olmak üzere iki farklı şekilde iletebiliyor.Başvurular üniversite kayıt dönemleri ile beraber başlıyor.Bu yıl öğrenciler başvurularını 24-28 Ekim tarihlerinde yaptılar.Her üniversite öğrencisi bu imkanlardan faydalanamazken,şartları burs almaya gerekli olan öğrenciler kurum tarafından belirlenen kontejyanlara göre burs,kredi ya da yurt imkanlarından faydalanabiliyor.

 BURS/KREDİ SORGULAMA EKRANI

Şimdiler de üniversite öğrencileri 28 Ekim'de sonlanan KYK burs sonuçlarının açıklamasını merakla bekliyor.Fakat eskiden olduğu gibi sonuçlar,başvuru tarihinin sonlanmasından 1-2 hafta sonra açıklanıyor.Bu yıl da aynı şekilde işleyen sistem nedeniyle burs sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması tahmin ediliyor.Burs başvuruları KYK'nın resmi internet sitesinde 1-15 Kasım tarihlerinde açıklanması bekleniyor.Sonuçları bekleyen öğrenciler sonuc.kyk.gov.tr sitesini sık sık ziyaret etmeleri gerekmekte.Kurumdan gelen son dakika açıklamasını haberimizden takip edebilirsiniz.

Sorgu Ekran İçin Tıklayın

BAKAN AKİF ÇAĞATAY KILIÇ'TAN BURS AÇIKLAMASI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, burs sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada, ''YÖK ile yaptığımız çalışmada sona gelmiş bulunmaktayız. Tarih veremiyorum ama bu ay içinde bitecek'' dedi. Bakanın açıklamasıyla birlikte heyecanla beklenen sonuçlarında bu ay içerisinde açıklanacağı kesinlik kazanmış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.