Bakım Aşaması: Tam GAPS Diyeti

Bakım Aşaması: Tam GAPS Diyeti

Tam GAPS diyeti 1,5–2 yıl sürebilir. Diyetin bu kısmında, GAPS diyetini uygulayanların beslenmelerinin büyük bir çoğunluğunu aşağıdaki besin listesine göre oluşturmaları tavsiye edilir..

Tam GAPS diyeti 1,5–2 yıl sürebilir. Diyetin bu kısmında, GAPS diyetini uygulayanların beslenmelerinin büyük bir çoğunluğunu aşağıdaki besin listesine göre oluşturmaları tavsiye edilir;

Tercihen hormonsuz, organik taze et

Sığır yağı, don yağı, kuzu yağı, ördek yağı, çiğ tereyağı ve ghee gibi hayvansal yağlar

Balık

Kabuklu deniz ürünleri

Organik yumurta

Kefir, ev yapımı yoğurt ve lahana turşusu gibi fermente gıdalar

Sebzeler

GAPS diyetini uygulayanlar diyet listelerine az miktarda fındık ve ceviz unları ile yapılan GAPS diyeti tariflerini de ekleyebilirler.

Tam GAPS diyeti sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenler şunlardır;

Et ve meyveleri birlikte yemeyin.

Mümkün olduğunca organik yiyecekler tüketin

Her öğünde hayvansal yağlar, hindistan cevizi yağı veya soğuk sıkılmış zeytinyağı tüketin.

Her yemekte kemik suyu tüketin.

Seviyorsanız bol bol fermente (mayalanmış) gıda tüketin.

Paketlenmiş ve konserve yiyeceklerden kaçının.

Diyetin bu aşamasındayken, diğer tüm gıdalardan, özellikle rafine karbonhidratlardan, koruyucu maddelerden ve yapay renklendirici içeren her şeyden kaçınmalısınız.

ÖZET

Tam GAPS diyeti, diyetin bakım aşaması olarak kabul edilir ve 1,5–2 yıl arasında sürer. Hayvansal yağlar, et, balık, yumurta ve sebzelerden oluşan bu dönem ayrıca probiyotik gıdalar içerir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.