Barzani: Bu Kolay Kolay Bitecek Olan Bir Adım Değildir!

Barzani: Bu Kolay Kolay Bitecek Olan Bir Adım Değildir!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani yaptığı basın açıklamasında Irak'ta yaşanan Musul kentinde olan terör örgütü temizlemesi adına gerçekleştirilen operasyonda şuana kadar 200 km civarında alanın temizlendiği açıklandı.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve hemen arkasından gelen ''terörden temizlendi'' haberlerini de değerlendiren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani yaptığı açıklamalarda terör örgütü DEAŞ tarafından işgal edilen toprakların bundan sonra tekrar kendi yönetimlerinde olacak olduğunu ifade ederek terörün özellikle Musul'da terörün hemen temizlenmesinin söz konusu dahi olamayacak olduğunu ancak yavaş yavaş terörün temizlenmeye devam edileceğini ifade etti.

Barzani ayrıca terör örgütü DEAŞ'ın bugün atılan adım sayesinde yok olma sürecinin başladığını ifade ederek hem Suriye'de hem Irak toprakları üzerinde DEAŞ adlı terör örgütüne darbe vurulmaya devam edildiğini ve yakın zaman içerisinde DEAŞ adlı terör belasından tüm dünyanın ve Musul'un kurtulacak olduğunu ifade etti. DEAŞ daha önce yaptığı basın açıklamalarında kendi güçlerinin sınanması durumunda çok ciddi karşılık vereceğini ifade etmiş ve tüm dünyanın gözünü korkutmayı başarmıştı. Ancak son yapılan terör saldırılarından sonra atılan adımlar sayesinde aslında DEAŞ'ın elinde yer alan sistemleri düzgün kullanamadığından dolayı pek fazla gerçek karşılık veremediği sadece yavaşlattığına değinildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.