Barzani'ye daldık unuttuk! Türkiye'ye asıl tehdit

Barzani'ye daldık unuttuk! Türkiye'ye asıl tehdit

Uzmanlar, Kuzey Irak'taki referanduma yoğunlaşan Türkiye'nin, Kuzey Suriye’de çok hızlı biçimde yaşanmaya başlanan olayların ihmal edildiğine dikkat çekti.

ABD'li güvenlik uzmanları, "Türkiye kendi ulusal güvenliği açısından Kuzey Irak’a yoğunlaşmakta haklı, ancak bu Kuzey Suriye’de çok hızlı biçimde yaşanmaya başlanan olayların ihmal edilmesine yol açmamalı. Zira Kuzey Suriye’de yaşananlar bizce Türkiye açısından çok daha kritik sonuçlara varabilir" uyarısında bulundu.

KUZEY SURİYE SESSİZ SEDASIZ SEÇİM

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD yönetimindeki Aynel- Arap (Rojava) bölgesi için yapılacak seçimlerin ilk aşaması olan sözde “Komün eş başkanlığı” seçimleri yapıldı. PYD ve YPG bölgede 3 aşamalı bir seçim sürecini bu yerel seçimle başlatmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.