Başika Tekrar Alındı Mı? Çatışmalar Sürüyor Mu?

Başika Tekrar Alındı Mı? Çatışmalar Sürüyor Mu?

Başika yakınlarında yer alan Türk askerlerinin eğitime devam ettiği ancak elde olan tüm imkanların kullanılarak daha sonrasında Başika kasabasının geri ele alındığı ifade edildi. Dünyanın en iyi ajanslarından bir tanesi ise haberi doğruladı..

Uluslararası Haber Ajansı Reuters tarafından ''son dakika'' gelişmesi olarak açıklanan haberde Başika kasabasının DEAŞ'lı terör örgütleri militanlarının elinden alındığı ve hemen arkasından güvenli güçleri ve Irak yönetimi tarafından bir takım adımların atılmaya devam edildiği ifade edildi.

Ajans özellikle akşam saatlerine doğru haberi 1. sıradan manşetine taşırken yaptığı açıklamalarda terör olaylarının en yoğun yaşandığı kasabalardan bir tanesi olan Başika kasabasında yeni önlemler alındığını, Türk kampının ise her türlü saldırıya karşı güvenlik güçleri tarafından korunmaya devam edildiği ifade edildi. Türk askerlerinin uzun süredir kurulu kampta kaldığı Başika kasabasında Ninova güçlerine verilen eğitimin Irak'ın ve Musul'un kurtarılması için aktif bir rol üstlendiği ifade ediliyor. Başika kasabasının ele bu kadar kısa süre içerisinde alınmasının büyük bir başarı olduğu ifade edilirken Musul tarafından ise nelerin yaşanacak olduğunun gelecek günlerde görüleceği ifade edilmekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.