Batman Havalimanında HERON'lu Keşif Uçuşları Arttırıldı

Batman Havalimanında HERON'lu Keşif Uçuşları Arttırıldı

Sınıra en yakın havalimanı konumundaki Batman Askeri Havalimanı’na konuşlandırılan Heron adlı insansız hava uçakları, sınırdaki son gelişmelerle birlikte keşif uçuş sayını arttırdı.

Son günlerde düzenlenen sınır ötesi operasyonlar nedeniyle Batman Havalimanı’ndaki Heron’ların keşif uçuşlarını arttırdığı görüldü.
Sınıra en yakın havalimanı konumundaki Batman Askeri Havalimanı’na konuşlandırılan Heron adlı insansız hava uçakları, sınırdaki son gelişmelerle birlikte keşif uçuş sayını arttırdı. Yaklaşık 1.5 aydır tadilata alınan Batman Askeri Havalimanı’ndaki F-16 savaş uçakları Diyarbakır ile Malatya limanlarına kaydırılınca, Batman Havalimanı Heron’ların konuşlandırıldığı merkeze dönüştü. Batman’dan kalkan insansız hava uçakları sınırı gözetlerken, Skorsky helikopterlerinin de sevkiyat yaptıkları havalimanında hareketlilik dikkat çekiyor.
Gece şartlarında da en iyi uçuşa sahip havalimanı konumundaki Batman Havalimanı, 2010 yılında Heron’ların hareket merkezine dönüştürülmüştü.
Sınıra keşif uçuşlarında Batman Havalimanı’na dönüşte Heron’lardan biri Güvercinli, diğeri ise İkiztepe köyü yakınlarına düşmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.