Batman'da Bizans ve Orta Çağ dönemine ait  tarihi eser ele geçirildi

Batman'da Bizans ve Orta Çağ dönemine ait tarihi eser ele geçirildi

BATMAN - Batman’da Bizans ve Orta Çağ dönemine ait olduğu değerlendirilen toplam bin 771 adet değişik çap ve ebatlarda tarihi eser ele geçirildi.

Batman’ın Sason ilçesinde bulunan bir eve yapılan baskında Bizans ve Orta Çağ dönemine ait olduğu değerlendirilen toplam bin 771 adet değişik çap ve ebatlarda tarihi eser ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Sason ilçesinde bir evde arama yapılan arama sonucunda; Bizans ve Orta Çağ dönemine ait olduğu değerlendirilen 9 adet heykel, 2 adet mühür, 1 adet kabartma heykel, 1 adet hançer, 1 adet kemer, 2 adet haç, 44 adet kemer parçası, 10 adet bileklik parçası, 25 adet kolye ve parçaları, 67 adet yüzük ve parçaları, 108 adet eski T.C. kuruş ve liraları, 246 adet Osmanlı tuğralı para, 20 adet ok parçası, 18 adet çeşitli Osmanlı tuğralı para, 18 adet çeşitli figürlerde metal küçük paralar, 1 adet kabzasız hançer, 1 adet 7,5 cm çaplı metal levha, 108 adet çeşitli ebatlarda farklı tip metal para, 2 adet ahşap takı kutusu, 932 adet çeşitli ebatlarda metal sikkeler, 137 adet küçük parçalar halinde şekilsiz metal parçalar ve 18 adet tarihi taş parçaları olmak üzere toplam bin 771 adet değişik çap ve ebatlarda tarihi eser ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, olaya karışan bir şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.(İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.