Batman’da KEP-2 projesinin eğitim seminerleri başladı

Batman’da KEP-2 projesinin eğitim seminerleri başladı

​Özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması projesi (KEP-2) kapsamında Batman’da 4 gün sürecek eğitim seminerleri başladı.

​Özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması projesi (KEP-2) kapsamında Batman’da 4 gün sürecek eğitim seminerleri başladı. 
 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, kız çocuklarının okula devam oranını artırmak için hayata geçirdiği Kız Çocuklarının Okula Devam Oranının Artırılması Projesi (KEP-2) çerçevesinde 4 gün sürecek olan Kapasite Geliştirme Eğitimleri’nin ilki Batman’da bir otelin konferans salonunda yeni atanan öğretmenlere yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu KEP-2 projesi kapsamında bugün 4 ilde (Batman, Şanlıurfa, Erzurum ve Kars) eş zamanlı olarak başlayan eğitim faaliyetlerinin 15 pilot ilin tamamında, 14 Ocak’a kadar devam edeceğini belirtti.

Projenin amacının özellikle kız çocuklarını eğitime kazandırma projesi olduğunu söyleyen Aslan, Batman’da yürütülen ilk etap kapasite artırma çalışmaları çerçevesinde, yeni atanan öğretmenler, eğitim alanında faaliyet gösteren kurumların personeli, emniyet mensupları, sağlık çalışanları, din görevlileri, yerel basın mensupları ve STK temsilcilerine eğitimler verileceğini ifade etti.

Kentte 4 gün sürecek olan eğitimlerin ilkinin bugün yeni atanan öğretmenlere verildiğini sözlerine ekleyen Aslan, “4 gün sürecek olan projenin asıl amacı, özellikle kız çocuklarını eğitime daha çok katmak ve kız çocuklarımızın okuma oranını artırmaktır. Bu proje gerçekten çok yerinde bir projedir. Bu projenin bu bölge için çok önemli olduğuna inanıyorum. Peygamberimiz, ‘ümmetimin hem kadınına hem erkeğine ilim farzdır’ diyor. Bu anlayışla bütün anne ve babaların kız çocuklarını okula göndermelerini istiyoruz.” dedi. (M. Fatih Akgül- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.